جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

انواع برد تلویزیون

از جمله تلویزیون هایی که امروزه وجود دارند LED، LCD است. این تلویزیون ها دارای بردهای متفاوتی هستند و هر یک مسئولیتی دارند. در تلویزیون های LCD و LED چهار برد اصلی وجود دارد که در زیر آن ها را نام برده و معرفی می کنیم. در اینجا باید بگوییم که برد تلویزیون در بیشتر تلویزیون ها مشترک هستند، ولی برخی برندها یا مدل ها دارای بردهای متفاوت دیگری هم هستند که برای عملکرد بهتر به مجموعه اضافه می شود. اول اجازه دهید که به شما بگوییم برد تلویزیون چیست. برد Board تلویزیون قطعه هایی سخت افزاری هستند که مدارها و قطعات دیگر الکترونیکی روی آن ها قرار می گیرند.

انواع برد تلویزیون

انواع برد تلویزیون

  • مین برد

مین برد main board یا برد مادر اصلی ترین قسمت تلویزیون است. مین برد دارای اطلاعات اصلی است. روی این قطعه، پردازشگر، حافظه رم، ورودی صدا، تصویر، USB و HDMI، ورودی و خروجی پاور و خروجی اسپیکر قرار می گیرد.

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: علت چشمک زدن چراغ تلویزیون

  • برد تغذیه تلویزیون

وظیفه برد تغذیه یا power board، رساندن برق به قسمت های مختلف است. برد پاور در واقع یکی از بخش های مین برد است و شامل قطعه ای کوچک می باشد. این قطعه برق AC را به ولتاژ استاندارد تبدیل می کند. مین برد تلویزیون، برق را به 5 ولت یا 3.3 ولت یا 2 ولت تبدیل می کند تا قطعه های مختلف تلویزیون بتوانند از آن استفاده کنند. خازن ها و ترانزیستورها مهم ترین قسمت های این برد تلویزیون هستند.

  • برد اینورتر

برد اینورتر inverter board یا برد معکوس کننده، بک لایت یا لامپ های پشت پنل را روشن می کنند. این برد، باعث می شود ما تصویر را روی صفحه نمایش ببینیم. برد معکوس کننده، ولتاژ ورودی را از برد تغذیه دریافت می کند و بعد از تبدیل کردن آن به آی سی، بک لایت ها را روشن می کند. برد inverter جزء قطعات پنل است. لازم است بگوییم برد اینورتر مربوط به مدل های LCD است. بردی که در LED استفاده می‌شود، برد درایور یا راه‌انداز نام دارد که با اینورتر فرق دارد.

دلایل خاموشی ناگهانی تلویزیون و راه های رفع این مشکل را از این قسمت بخوانید.

  • برد تیکان تلویزیون

برد تیکان یا کنترل تایمینگ (LVDS یا TFT) Timing Bontroller Board رابط میان برد و برد دارایور داخل پنل است. برد تیکان تصویر را پس از این که پردازش یافت به برد درایور می فرستد. یادتان باشد که وقتی از اصطلاح برد کنترلر استفاده می شود، منظور همان برد T-con است. وظیفه T-Con این است که با تنظیم میزان روشنایی و نیز رنگ تلویزیون می توانند کیفیت تصویری بهتری ارائه دهد.

فرق مین برد با تیکان آن است که وقتی ایراد از مین برد باشد، این ایراد در همه قسمت های صفحه نمایش دیده می شود اما وقتی ایراد در برد تیکان باشد، خرابی فقط در قسمت هایی از تصویر مشاهده می شود. 

در این مقاله شما با انواع برد تلویزیون آشنا شدید. مرکز سخت افزار ایران خدمات تخصصی تعمیر تلویزیون در قطعات مختلف آن را ارائه می کند.

5/5 (1 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.