اشتراک گذاری

علت شارژ نشدن موبایل

شارژ نشدن گوشی، مسئله ای نسبتا رایج است که در برندهای مختلف مشاهده می شود. در این حالت وقتی گوشی را به شارژر وصل می کنید، درصد باتری هیچ تغییری نکرده و دستگاه شارژ نمی شود. شارژ نشدن گوشی دلایل مختلفی دارد که از آسیب دیدگی های سخت افزاری تا مشکلات و ناهماهنگی های نرم افزاری را شامل می شود.

بسته به دلیل یا دلایل موجود، راهکارهای متفاوتی هم برای رفع مشکل شارژ نشدن موبایل وجود دارد که در ادامه آنها را معرفی می کنیم. اگر گوشی شما شارژ نمی شود و با اقداماتی همچون عوض کردن شارژر موفق به حل مشکل نشدید، بهتر است از تکنسین های تعمیر موبایل برای عیب یابی و تعمیر تخصصی دستگاه کمک بگیرید.

شارژ نشدن گوشی

دلایل شارژ نشدن گوشی

معمولا عدم شارژ شدن گوشی، به باتری و کابل شارژ مربوط است. با این حال عوامل متعدد دیگری هم هستند که مانع از شارژ شدن موبایل می شوند. به عنوان مثال اگر سوکت شارژ موبایل آلوده یا مسدود باشد، گوشی شارژ نشده و یا به درستی شارژ نمی شود. گاهی باتری آسیب دیده و شارژ نشدن گوشی، مربوط به خرابی یا از کار افتادن این قطعه است.

چنانچه  کابل یا آداپتور شارژر ایراد داشته باشند هم گوشی به درستی شارژ نمی شود. ایرادات نرم افزاری همچون ویروسی شدن، قدیمی بودن سیستم عامل و حتی گاهی پر بودن حافظه هم دلایل دیگر شارژ نشدن موبایل و تبلت هستند که توسط کارشناسان تعمیر موبایل سامسونگ و سایر برندها برطرف می شوند. در کنار همه این موارد، از خرابی برد، سوکت شارژ، مدار شارژ، آی سی شارژ و پارگی کابل شارژ یا خرابی آداپتور هم نباید غافل شد.

راهکار هایی برای حل مشکل شارژ نشدن موبایل

  • تعویض شارژر

در صورتی که موبایل شما شارژ نمی شود، قبل از اقدام به تعمیر آیفون یا هر گوشی دیگری، اول شارژر را تعویض کنید. بهتر است گوشی تان را با یک شارژر دیگر هم شارژ کنید تا مطمئن شوید که شارژر اصلی گوشی سالم است یا نه. پس از اطمینان از سالم بودن شارژر و پریز، سراغ روش های دیگر بروید.

  • شارژ کردن گوشی خاموش

به عنوان یک راه حل کاربردی دیگر، بد نیست که گوشی را در حالت خاموش شارژ کنید. به ویژه اگر سیستم ویروسی شده باشد یا یک ایراد نرم افزاری وجود داشته باشد، این روش بسیار موثر خواهد بود. اگر موبایل در حالت خاموش هم شارژ نشود، یعنی یک ایراد سخت افزاری وجود دارد.

  • کالیبره کردن باتری

روش کاربردی دیگر برای عیب یابی و رفع مشکل شارژ نشدن گوشی، کالیبره کردن باتری است. البته این راه حل بیشتر زمانی مناسب است که گوشی شارژ می شود، اما چرخه شارژ به درستی انجام نشده یا باتری خیلی زودتر از حد طبیعی خالی می شود.  در این صورت با کالیبراسیون می توان مشکل را برطرف کرد. کافی است گوشی را چند بار فول شارژ کرده و باتری را تخلیه کنید تا باتری جان دوباره بگیرد و با قدرت بیشتری کار کند.

بیشتر بخوانید: علت زود خالی شدن باتری موبایل

  • تعمیر و تعویض سوکت شارژ

تعمیر و تعویض سوکت شارژ هم دیگر راه حل های رفع مشکل شارژ نشدن موبایل هستند. عواملی همچون رطوبت، استفاده از شارژر غیر استاندارد، کشیدن ناگهانی شارژر از گوشی، به زور جا زدن کابل یو اس بی در گوشی و یا ضربه، پورت USB را معیوب کرده و عملکرد آن را مختل می کنند. در این صورت گوشی شارژ نمی شود؛ اما با تعمیر یا تعویض پورت شارژ و یا حتی تمیز کردن آن می توان مشکل را حل کرد.

  • ریستارت کردن گوشی

شاید به نظر ساده بیاید؛ اما گاهی می توان مشکل شارژ نشدن گوشی را تنها با ریستارت کردن آن از بین برد. در برخی موارد، شارژ نشدن گوشی ناشی از ناهماهنگی های نرم افزاری و مشکلات سیستمی است. در این صورت با راه اندازی مجدد موبایل، مشکل برطرف می شود.

  • تعمیر مدار شارژ

در مواردی که مطمئن هستید باتری سالم است و شارژ نشدن گوشی دلایل نرم افزاری ندارد، احتمال خرابی مدار شارژ وجود دارد. تشخیص این مورد، نیاز به مهارت و تخصص داشته و باید از ابزار مخصوص برای آن استفاده کرد. کارشناسان تعمیر موبایل در چنین مواردی، مدار شارژ را تعمیر کرده و در صورت نیاز، آن را تعویض می کنند. معمولا بعد از این کار مشکل حل شده و گوشی به حالت عادی و بدون ایراد شارژ می شود.

  • تعمیر و تعویض باتری

چنانچه باتری آسیب دیده و یا عمر آن به پایان رسیده باشد، باید برای حل مشکل شارژ نشدن گوشی، این قطعه را تعویض کرد. البته  باید بدانید که باتری های موبایل معمولا قابل تعمیر نبوده و یا تعمیر آنها صرفه اقتصادی چندانی ندارد. بنابراین در صورت خرابی این قطعه، بهترین راه تعویض آن، البته با نمونه اورجینال است.

  • برنامه‌ های مخرب

برخی از برنامه‌ ها و اپلیکیشن‌ های ناشناخته ممکن است با عملکرد دستگاه تداخل ایجاد کرده و منجر به شارژ نشدن موبایل شوند. این برنامه‌ ها در پس‌ زمینه به طور مداوم از منابع سیستم استفاده می‌ کنند و اجازه نمی‌ دهند گوشی به درستی شارژ شود. در این شرایط، ممکن است حتی هنگام اتصال گوشی به برق، درصد باتری ثابت بماند یا کاهش یابد.

برای رفع این مشکل، بهتر است برنامه‌ های غیرضروری و مشکوک را حذف کرده و با استفاده از آنتی ویروس‌ های معتبر، گوشی را اسکن کنید. همچنین بررسی مصرف باتری در تنظیمات سیستم می‌ تواند نشان دهد کدام برنامه‌ ها بیشترین مصرف را دارند. با حذف برنامه‌ های مضر، احتمال شارژ نشدن باتری گوشی کاهش یافته و عملکرد کلی دستگاه بهبود پیدا می‌ کند. کنترل مداوم برنامه‌ های نصب‌ شده نقش مهمی در سلامت سیستم دارد.

شارژ نشدن موبایل
  • شارژ نشدن گوشی به دلیل گرمای زیاد

افزایش بیش از حد دمای گوشی یکی از عوامل مهم در شارژ نشدن موبایل است. سیستم‌ های مدیریت انرژی در گوشی‌ های هوشمند طوری طراحی شده‌ اند که در صورت بالا رفتن دمای دستگاه، فرآیند شارژ به طور خودکار متوقف شود تا از آسیب به باتری جلوگیری گردد. این گرما ممکن است به دلیل استفاده مداوم از برنامه‌ های سنگین، قرار گرفتن گوشی در معرض نور خورشید یا شارژ شدن همزمان با بازی باشد.

برای جلوگیری از این مشکل، گوشی را در محیط خنک نگه دارید و هنگام شارژ، استفاده‌ های سنگین از آن نکنید. در صورتی که شارژ نشدن باتری گوشی به دلیل گرمای بیش از حد باشد، تنها راه‌ حل، خاموش کردن موقت دستگاه و صبر برای خنک شدن آن است.

  • خیس شدن گوشی

اگر گوشی در معرض رطوبت یا مایعات قرار گرفته باشد، ممکن است دچار اختلال در شارژ شود و با شارژ نشدن موبایل مواجه شوید. حتی میزان کمی آب یا بخار می‌ تواند باعث اتصال کوتاه در پورت شارژ یا بورد داخلی دستگاه شود. بیشتر گوشی‌ های امروزی مجهز به حسگر رطوبت هستند که در صورت شناسایی رطوبت، شارژ را غیرفعال می‌ کنند.

در این حالت، باید گوشی را خاموش کرده و به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در محیط خشک و ترجیحا با سیلیکا ژل نگهداری کنید. به هیچ وجه نباید از سشوار یا حرارت مستقیم استفاده شود. پس از اطمینان از خشک شدن کامل دستگاه، دوباره اقدام به شارژ کنید. اگر همچنان شارژ نشدن باتری گوشی ادامه داشت، مراجعه به تعمیرکار ضروری خواهد بود.

5/5 (3 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.