یکی از مشکلات دارندگان دستگاه تصفیه آب خانگی، افت فشار آب دستگاه تصفیه آب می باشد. در دستگاه های تصفیه آب خانگی، برداشت آب از راه شیر نازک و ظریفی صورت می گیرد که روی سینک آشپزخانه نصب شده است. اگر شما هم از استفاده کنندگان دستگاه های تصفیه آب خانگی هستید، احتمالا افت فشار آب خروجی دستگاه تصفیه آب خود را مشاهده کرده باشید. این مشکل عمدتاً مربوط به مخزن تصفیه آب می باشد و برای برطرف کردن آن بهتر است که عملکرد مخزن تصفیه آب در دستگاه مورد توجه قرار دهید. البته دلایل دیگری نیز سبب افت فشار آب می شود.
در بیشتر دستگاه های تصفیه آب خانگی معمولاً آب بعد از فرایند فیلتراسیون درون مخزن جمعمی شود و در صورت لزوم از طریق شیرخروجی که روی سینک ظرف شویی نصب است، برداشت می شود و در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد. این مخزن ها از نوع مخزن های تحت فشار هستند و فشار مورد نیاز برای برداشت آب تصفیه شده از دستگاه را تامین می کنند. اگر با افت فشار آب خروجی از دستگاه تصفیه آب مواجه شده اید، این مساله به احتمال زیاد، به خاطر وجود ایراد و یا نقصی در مخزن دستگاه تصفیه آب می باشد.
کم شدن فشارآب خروجی دستگاه تصفیه آب
علت کم شدن فشار آب خروجی دستگاه تصفیه آب متفاوت است، بنابراین باید قسمت های مختلف دستگاه را به درستی بررسی کنرده و علت افت فشار آب خروجی تصفیه آب را بیابید و آن را رفع کنید در این مقاله به این دلایل میپردازیم لطفا با ما همراه باشید.برای بررسی علت افت فشار آب خروجی دستگاه طبق مراحل زیر مرحله به مرحله پیش بروید.
مراحل تشخیص علت کم شدن فشار آب خروجی تصفیه آب
- دستگاه را از برق بکشید و شیر مخزن تصفیه آب را ببندید.
- شیلنگ متصل به مخزن را از مخزن جدا کنید. اگر اتصالات مخزن از نوع فیتینگی است، با فشردن ضامن آن ، شیلنگی که به مخزن متصل است آزاد می گردد. اگر مخزن به صورت مهره ای به شیلنگ ها متصل می باشد، با چرخاندن مهره می توانید شیلنگ را از مخزن جدا نمایید.
- مخزن تصفیه آب را به جای مناسبی منتقل و شیر مخزن را باز کنید. اگر آب با فشار زیادی از مخزن خارج شد و پس از تخلیه کامل آب از مخزن، وزن مخزن بسیار پایین بود، منبع تصفیه آب مشکلی ندارد.
- اگر کاهش وزن مخزن پس از تخلیه، استاندارد به نظر نمی رسد، منبع دستگاه تصفیه آب شما، دچار ایراد شده است. این مشکل می تواند به دلیل پارگی دیافراگم، تیوپ مخزن و یا کاهش هوای فشرده در آن باشد.
- مهم ترین علت های کاهش فشار آب خروجی تصفیه آب از شیر برداشت
در این قسمت به بررسی مهم ترین دلایل کاهش فشار آب دستگاه تصفیه آب خانگی می پردازیم که به تفصیل در هر قسمت توضیح داده شده است. با پیگیری هر کدام از این مشکلات می توانید علت افت فشار آب خروجی تصفیه آب خود را پیگیری کنید.
پارگی دیافراگم یا تیوپ مخزن
یکی از علت های افت فشار آب خروجی تصفیه آب پارگی دیافراگم یا تیوپ مخزن است. در مخزن تصفیه آب پرده ای به نام دیافراگم وجود دارد که دو قسمت ذخیره آب و هوا در مخزن را از هم جدا می کند. پارگی دیافراگم و یا تیوپ مخزن باعث مخلوط شدن آب و هوا در محفظه داخلی منبع تصفیه آب می شود. هوایی که با آب تصفیه شده درون محفظه مخلوط شده، به مرور زمان از طریق شیر برداشت آب تصفیه خارج شده و مخزن تصفیه آب در تامین فشار مورد نیاز برای خروج آب از دستگاه با مشکل مواجه خواهد شد.
زیرا طبق گفته های بالا، مخزنی که فاقد هوا باشد، مسلماً توانایی خارج کردن آب ذخیره شده در آن را نخواهد داشت. اصلی ترین علامتی که خرابی و ایراد در مخزن تصفیه آب را نشان می دهد، افزایش وزن غیر استاندارد مخزن می باشد. اگر درون مخزن، تیوپ یا دیافراگم پاره شده باشد، آب در تمام فضای داخلی مخزن انباشته خواهد شد . برای اینکه پارگی دیافراگم را بررسی کنید ورودی هوا را با یک شی تیز فشار دهید، اگر به جای هوا، آب از ورودی خارج شد، دیافراگم پاره شده است. در این صورت باید مخزن دستگاه تعویض شود و امکان تعمیر آن وجود ندارد. با تعویض مخزن، علت افت فشار آب خروجی دستگاه تصفیه آب نیز برطرف خواهد شد.
برای آشنایی با خدمات تعمیر تصفیه آب خانگی کلیک کنید.
کاهش هوای فشرده مخزن
علت دیگر کاهش فشار آب خروجی دستگاه تصفیه آب، کاهش فشار هوای درون مخزن است. فشار هوای درون مخزن دستگاه تصفیه آب با گذشت زمان تقلیل پیدا می کند و باید طبق مدت زمان مشخصی مجددا شارژ شود. اگر هوای مخزن شارژ نشود، می تواند علت کاهش فشار آب خروجی تصفیه آب بلشد. در واقع بعد از برداشت مقداری آب از شیر برداشت فشار آب، کم می شود و نمی توان آب درون مخزن را به طور کامل تخلیه کرد.
در این مواقع باید مخزن را با استفاده از تلمبه هوا باد بزنید و هوای درون آن را شارژ کنید. در چنین موقعیتی به هیچ عنوان از قسمت ورودی هوا آب خارج نمی شود. در بالا ذکر شد که آگر به جای هوا آب خارج شود قطعا دیافراگم پاره است. توجه داشته باشیدکه دستگاه های تصفیه آب رومیزی وکیسی نیز دارای مخزن ذخیره هستند و با باز کردن دستگاه می توانید آن را مشاهده کنید. عموما فرایند کار مخزن این نوع دستگاه ها نیز مانند دستگاه های زیر سینکی می باشد.
باد کردن مخزن دستگاه تصفیه آب
برای باد کردن مخزن دستگاه تصفیه آب طبق مراحل زیر عمل کنید:
- در ابتدا مخزن را از دستگاه و شیلنگ ها جدا کرده و در محیط باز یا درون حمام قرار دهید.
- شیر را باز و آب درون مخزن را به طور کامل تخلیه کنید.
- تلمبه را به مجرای ورودی هوا وصل کرده و تلمبه بزنید، با انجام این کار آب با فشار از مخزن خارج می شود.
- برای اینکه آب به طور کامل از مخزن خارج شود، بعد از 15 بار تلمبه زدن، مدتی صبر و دوباره تکرار کنید.
- میزان فشار هوای لازم را می توان به صورت تقریبی و بر اساس تجربه تشخیص داد.
- فشار باد درون مخزن باید در حدود 6الی8 psi باشد. فشار مناسب مخزن دستگاه معمولا روی برچسب مخزن نوشته شده است.
- برای بررسی فشار هوای مخزن دستگاه از فشار سنج استفاده کرده تا بتوانید به طور دقیق آن را تنظیم کنید.
- شیر ورودی و خروجی مخزن های فشار هوای نرمال در قسمت پایین آن قرار دارد.
در این نوع مخزن ها آب در قسمت پایین و هوا در قسمت فوقانی قرار دارد. مخزن های فشار هوای نرمال طول عمر بیشتری دارند و در این مدل مخزن ها پاره شدن دیافراگم کمتر رخ می دهد. این مخزن ها مانند دیگر انواع موجود در بازار بعد از مدتی دچار افت فشار هوای داخلی می شوند؛ برای شارژ مجدد آن کافی است، مخزن را از آب تخلیه کرده و شیر پایین را باز بگذارید، تا فشار هوای مخزن با فشار اتمسفر یکی شود.
افت فشار تصفیه آب به دلیل مشکل در فیلتر تصفیه آب
در صورتی که مخزن دستگاه تصفیه آب مشکلی نداشته باشد، علت کاهش فشار آب خروجی تصفیه آب می تواند به خاطر فیلترهای دستگاه باشد. در ادامه به بررسی تاثیر فیلترها در افت فشار آب خروجی دستگاه تصفیه آب می پردازیم:
- فیلتر پست کربن گاهی دچار گرفتگی می شود و به همین دلیل جریان آبی که از شیر برداشت خارج میشود، کاهش می یابد. در این حالت فیلتر را از دستگاه جداکنید و بعد از تکان دادن، در جهت عکس ببندید.
- سفت بستن بیش از اندازه اتصالات ورودی و خروجی، باعث مسدود شدن جریان آب می شود. برای حل این مشکل اتصالات را باز کرده و دوباره ببندید.
- فیلتر قلیایی نیز گاهی اوقات باعث کاهش فشار آب خروجی تصفیه آب می شود، اینگونه که آب با سرعت پایینتری عبور کرده و فیلتر به خوبی آب را قلیایی می کند.
دستگاه های تصفیه آب خانگی که از روش اسمز معکوس آب را تصفیه می کنند، دارای مخزن ذخیره می باشند. ولی برخی از دستگاه های تصفیه آب مخزن ندارند، در این مدل دستگاه ها فشار کم آب خروجی دلایل دیگری از جمله اشباع شدن فیلتر ممبران دارد. به دلیل اینکه مخزن تصفیه آب با آب ذخیره شده در دستگاه ارتباط مستقیم دارد، کیفیت مواد اولیه در ساخت مخزن و بهداشتی بودن آن بسیار مهم و حائز اهمیت است. انتخاب مخزن تصفیه آب اصل و با کیفیت یکی از مهم ترین کارهایی است که می تواند به کیفیت آب خروجی از دستگاه تصفیه آب بیفزاید.