چنانچه به ورود به بازار کار تعمیرات دستگاه های اداری علاقه مند باشید، می توانید در دوره های آموزشی مرکز سخت افزار ایران شرکت کنید. در بین انواع دستگاه های اداری، اسکنرها با توجه به سیستمی شدن بیشتر امور اداری اهمیت زیادی پیدا کرده اند. به همین دلیل هم در ادارات مختلف از آن ها استفاده می شود. در ادامه این مقاله در مورد سرفصل های آموزش تعمیر اسکنر صحبت خواهیم کرد. اگر علاقه داشته باشید، می توانید پس از مطالعه با ما تماس گرفته و اطلاعات تکمیلی دریافت کنید.
اجزای اسکنرها
اسکنرها به چند دسته شامل اسکنرهای دستی ، اسکنرهای اداری ، اسکنرهای شیفت فد ، اسکنرهای تخت تقسیم بندی می شوند. در بخشی آموزشی تعمیر اسکنر کارآموز با اجزای تشکیل دهنده یک دستگاه اسکنر آشنا شده و میتواند به راحتی آنرا عیب یابی و تعمیر کند. اسكنر وسیله ای است جهت ورود تصویر اعم از سند، عكس، نقشه، فیلم و … كه جزو دستگاه های ورودی (Input) در تكنولوژی IT محسوب می شود.
سرفصل های آموزش تعمیر اسکنر
- چگونگی کارکرد اسکنرها و تفاوت های آن ها
- آموزش اجزای تشکیل دهنده انواع اسکنر
- آموزش تعمیر بورد اسکنر
- آموزش عیب یابی لامپ اسکنر
- آموزش تعویض لامپ اسکنر
- آموزش عیب یابی موتور و تثبیت کننده ها
- آموزش عیب یابی قسمت تغذیه اسکنرها
- آموزش شناخت بخش نگاتیو اسکنرها
- آموزش عیب یابی پورت های اینترفیس و مدارهای کنترل کننده
دسته بندی انواع اسكنر
اسكنرهای خانگی
این اسكنرها همگی از نوع تخت (Flat) و عموماً در سایز A4 ساخته شده و همانطور كه از اسم آن ها پیدا است جهت مصارف خانگی و یا دفاتر كوچك (SOHO = Small Office – Home Office) با حداكثر اسكن 4 تا 5 برگ روزانه ساخته شده اند. قیمت آن ها ارزان بوده، از سرعت و قابلیت پردازش تصویری نازلی برخوردارند، و هزینه تعمیر آن ها نسبت به قیمت دستگاه بسیار گران است.
اسكنرهای اسناد
اسكنرهای اسناد همگی دارای سیستم تغذیه اتوماتیك اسنـــاد (ADF (Automatic Document Feeder بوده وبرخی از آن ها علاوه بر سیستم ADF دارای سیستم اسكن تخت (Flat) نیز میباشند. قیمت آن ها گران است، سرعت و قابلیت پردازش تصویری بالایی دارند، دارای دقت سخت افزاری 75 تا 600DPI و تعمیر پذیر هستند.
اسكنرهای نقشه
همانطور كه از نامشان پیدا است جهت اسكن اسناد و نقشه های بزرگتر از A3 تا عرض ۱۵۲ سانتیمتر و طول نا محدود مورد استفاده قرار میگیرند. قیمت آن ها گران، سرعت مناسب، قابلیت پردازش تصویری بالا، دقت سخت افزاری 600dpi و تعمیر پذیر هستند.
اسكنرهای لیتوگرافی
این دسته از اسكنرها علاوه بر سیستم اسكن مسطح اغلب دارای سیستم اسكن فیلم و اسلاید (Trancparency) بوده، قیمت آن ها گران، سرعت پائین، قابلیت پردازش تصویر بالا، اسكن به صورت RGB و CMYK و دارای حداقل دقت سخت افزاری بالای 600dpi هستند.
اسكنرهای كتاب
اسكنرهای كتاب برای كتب، مجلات و یا اسنادی كه صحافی شده اند و نمی توان آن ها را از شیرازه جدا نمود استفاده می شوند. این اسكنرها تخت بوده و دارای یك هد در بالا هستند كه از كتاب اسكن میكند، قیمت آن ها گران، سرعت پائین، قابلیت پردازش تصویری متوسط، دقت سخت افزاری ۴۰0DPI و تعمیر پذیر هستند.
اسكنرهای فیلم و اسلاید
این اسكنرها جهت اسكن از اسناد شفاف مثل فیلم، اسلاید، فیلم رادیولوژی و MRI مورد استفاده قرار میگردند كه بسته به نوع فیلم در مدل های مختلف عرضه می شوند. قیت آن ها گران، سرعت پائین و دارای قابلیت پردازش تصویر بالا و دارای دقت سخت افزاری بالای 2700dpi هستند.
اسكنرهای میكرو فیلم، میكرو فیش و Apertur Card
اسكنرهای میكرو فیلم در دو دسته ارائه می شوند :
الف) اسكنرهای Screen كه از تصویر بزرگ شده میكرو فیلم فایل تهیه می كنند. قیمت آن ها گران، سرعت پائین، قابلیت پردازش تصویر متوسط و دارای دقت سخت افزاری 600dpi هستند.
ب) اسكنرهای Direct كه از خود میكروفیلم فایل تهیه می كنند. قیمت آن ها بسیار گران، سرعت بالا، قابلیت پردازش تصویری بالا و دارای دقت سخت افزاری بالای هستند.
لینک های مرتبط
تعمیرات دستگاه کپی / تعمیر ماشین های اداری / آموزش تعمیر دستگاه اسکنر