جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

علت روشن نشدن تلویزیون

گاهی اوقات ممکن است تلویزیون شما بدون این که از قبل هیچ مشکلی داشته باشد، به صورت ناگهانی خاموش شود یا این که کلا روشن نشود. مشکل روشن نشدن تلویزیون در تمامی مدل ها و برندها ممکن است اتفاق بیفتد و این هیچ ربطی به نوع دستگاهی که دارید ندارد. دلایل مختلفی می تواند موجب روشن نشدن یک تلویزیون شود. از مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری گرفته تا به هم خوردن تنظیمات تلویزیون، همگی می تواند موجب شود که تلویزیون روشن نشود. مهمترین مورد برای رفع مشکل به وجود آمده در تلویزیون، شناخت دلایل آن و در نظر گرفتن حالت روشن نشدن آن است. در این مقاله با بررسی دلایل و حالت های مختلف روشن نشدن تلویزیون، به نحوه رفع این مشکل می پردازیم.

علت روشن نشدن تلویزیون

دلایل مختلف روشن نشدن تلویزیون

موارد متفاوتی می تواند موجب روشن نشدن یک تلویزیون شود. زمانی که تلویزیون شما روشن نمی شود یا یک نقص نرم افزاری مشکل ساز شده یا این که به دلیل خرابی قطعات و مشکلات سخت افزاری، تلویزیون روشن نمی شود. اصلی ترین دلایل روشن نشدن تلویزیون شامل موارد زیر می شود:

  • مشکلات و خرابی برد پاور تلویزیون
  • مشکل در تامین برق دستگاه مانند خرابی پریز یا کابل تلویزیون
  • ویروسی شدن مین برد تلویزیون
  • خرابی برد یا مشکلاتی که در قطعات روی برد به وجود آمده است
  • استهلاک و فرسودگی قطعات مختلف تلویزیون
  • آب خوردگی یا نوسانات برقی
  • خرابی پردازنده یا همان سی پی یو در برد تلویزیون
  • مشکل تلویزیون به دلیل نفوذ بدافزارها
  • به روز نبودن سیستم عامل تلویزیون
  • خرابی بک لایت

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: علت بهم ریختن رنگ تلویزیون

حالت های مختلف روشن نشدن تلویزیون

زمانی که تلویزیون روشن نمی شود، این مشکل می تواند در حالات مختلفی ایجاد شود. دلیل روشن نشدن تلویزیون در هر یک از این حالت ها متفاوت است و به طبع آن، راه حلی که می توان با آن مشکل به وجود آمده در تلویزیون را برطرف کرد هم فرق دارد. رایج ترین حالاتی که یک تلویزیون روشن نمی شود، شامل موارد زیر است:

  • روشن بودن چراغ استندبای تلویزیون در حالی که تلویزیون روشن نمی شود
  • در حالی که تلویزیون روشن نمی شود، چراغ استندبای آن هم خاموش است و روشن نمی شود
  • علاوه بر این که تلویزیون روشن نمی شود، چراغ استندبای روی حالت چشمک زن قرار می گیرد

نحوه عیب یابی تلویزیونی که روشن نمی شود

زمانی که تلویزیون روشن نمی شود، باید قبل از مراجعه برای تعمیرات تلویزیون، چند مورد را بررسی کرد. با توجه به حالات مختلف روشن نشدن تلویزیون، می توانید موارد زیر را برای عیب یابی دستگاه امتحان کنید:

  • کنترل یا ریموت تلویزیون را بررسی کنید و مطمئن شوید که کار می کند
  • دکمه پاور تلویزیون را بررسی کنید و از سلامت آن مطمئن شوید
  • پریز برق، دوشاخه تلویزیون و سایر ورودی های آن را بررسی کنید
  • اگر تلویزیون شما اسمارت است، از آپدیت بودن سیستم عامل آن مطمئن شوید
  • مطمئن شوید که تلویزیون ضربه نخورده و ال سی دی آن آسیب ندیده باشد
  • تنظیمات تلویزیون را بررسی کنید
  • ورودی ها و اتصالات تلویزیون مانند کابل HDMI یا رسیور را بررسی کنید و مطمئن شوید که مشکل از آنها نیست
  • ریست کردن تلویزیون برای رفع مشکلات و باگ های موقتی دستگاه

بعد از این که تمامی این موارد را بررسی کردید، اگر مشکل دستگاه همچنان ادامه داشت باید برای تعمیر تلویزیون به یک مرکز تخصصی مراجعه کرد. تعمیرکار تلویزیون می تواند اقدامات مورد نیاز برای تعمیر دستگاه را انجام دهد.

رفع مشکل ویروسی شدن مین برد

یکی از اقداماتی که تعمیرکار می تواند برای رفع مشکل تلویزیونی که روشن نمی شود، انجام دهد، از بین بردن ویروس های مین برد است. در تلویزیون های اسمارت که به اینترنت وصل می شوند، احتمال این که مین برد ویروسی شود وجود دارد. ویروسی شدن مین برد مشکلات زیادی را به دنبال خواهد داشت که یکی از آنها همین روشن نشدن تلویزیون است. اقدامات تخصصی که در این خصوص انجام می شود، شامل به روز رسانی سیستم عامل یا حتی تعویض آی سی برنامه تلویزیون می شود.

تعمیر سی پی یو مین برد

گاهی اوقات دلیل روشن نشدن تلویزیون، خرابی سی پی یو مین برد است. در این شرایط تعمیرکار تلویزیون باید با بررسی دستگاه، در صورت تشخیص خرابی سی پی یو، این قطعه را تعویض کند. البته این در صورتی است که آی سی فلش دستگاه مشکلی نداشته باشد. مشکلات سی پی یو مین برد و آی سی فلش خصوصا در مورد تلویزیون های هوشمند اهمیت بیشتری دارد.

این آموزش برای شما مفید خواهد بود: آموزش آپدیت تلویزیون

تعمیرات برد پاور تلویزیون

برد پاور یکی دیگر از قطعاتی است که در صورت خرابی آن تلویزیون روشن نمی شود. این قطعه مسئول تامین برق تلویزیون است. مشکلات برد پاور می تواند در چند حالت موجب روشن نشدن تلویزیون شود. گاهی اوقات به دلیل فرسودگی این قطعه، تلویزیون با تاخیر روشن می شود یا این که باید چند بار آن را از برق کشید و دوباره وصل کرد تا تلویزیون روشن شود. این قطعه ای مصرفی است و در اکثر تلویزیون ها بعد از چند سال استفاده مداوم، ضعیف می شود. در دیگر مواقع ممکن است برد پاور به صورت کامل از کار افتاده باشد و به همین دلیل تلویزیون کلا روشن نشود. نکته مهمتر این که خرابی و مشکلات این قطعه در صورت برطرف نشدن می تواند به دیگر قطعات اصلی تلویزیون مانند برد اصلی هم آسیب برساند. در نتیجه راهکار رفع مشکل تلویزیون، تعمیر به موقع یا تعویض برد پاور است. نشانه هایی مانند روشن نشدن یا دیر روشن شدن تلویزیون و همچنین خاموش شدن ناگهانی دستگاه، از اصلی ترین نشانه هایی است که می توان فهمید برد پاور دچار مشکل شده و به تعمیر نیاز دارد.

تعمیرات بک لایت تلویزیون

گاهی اوقات تلویزیون روشن می شود؛ یعنی چراغ پاور آن روشن است، اما تصویری نمایش داده نمی شود و صفحه سیاه است. این حالت از روشن نشدن تلویزیون معمولا به دلیل خرابی بک لایت است. همانطور که می دانید بک لایت نور مورد نیاز صفحه نمایش را تامین می کند. بنابراین زمانی که این بخش دچار مشکل شد، به دلیل تاریک شدن صفحه، این طور به نظر می رسد که تلویزیون روشن نمی شود. در چنین شرایطی برای رفع مشکل به وجود آمده در تلویزیون باید بک لایت را تعمیر یا تعویض کرد. تعمیر بک لایت تلویزیون بستگی به سطح خرابی این قطعه دارد.

تعمیرات مین برد تلویزیون

در نهایت ممکن است برای رفع مشکل روشن نشدن تلویزیون، تعمیرکار تشخیص دهد که به تعمیرات مین برد تلویزیون یا همان برد اصلی نیاز است. این قطعه خود شامل چندین جزو مهم دیگر از جمله سی پی یو، مدارها و سایر اتصالاتی است که مستقیما با نمایش تصویر مرتبط اند. نوسانات برق، آب خوردگی و حتی خرابی قطعاتی همچون برد پاور می تواند موجب خرابی مین برد شود. برای رفع مشکل ایجاد شده در تلویزیون، باید دید مین برد چه مشکلی دارد و چه قطعه ای از آن باید تعویض شود. برای مثال گاهی تنها با تعویض خازن های روی مین برد یا ترانزیستورهای آن، مشکل این قطعه برطرف می شود. بدون شک بدترین حالت، سوختن برد اصلی تلویزیون است که در این شرایط باید با صرف هزینه ای بالاتر، این قطعه را تعویض کرد.

Rate this post

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.