یکی از مشکلات رایج که کاربران تلویزیونها با آن مواجه میشوند، کم نور شدن صفحه نمایش است. این مسئله میتواند تأثیر قابل توجهی بر کیفیت تماشای برنامهها و فیلمها داشته باشد. کم نور شدن صفحه تلویزیون ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد، از جمله مشکلات مربوط به تنظیمات دستگاه، خرابی قطعات داخلی، یا حتی عوامل محیطی. در این مقاله، به بررسی علل مختلف کم نور شدن تلویزیون پرداخته و راهکارهای موثر برای رفع این مشکل را مورد بحث قرار خواهیم داد.
بررسی دلایل کم نور شدن تلویزیون
تنظیمات نور در تلویزیون
یکی از اولین مواردی که که بعد از مواجه شدن با کم نور شدن تلویزیون باید بررسی کنید، آن است که تنظیمات را تست نمایید. این تنظیمات شامل روشنایی، درخشندگی، شدت نور زمینه و دیگر موارد مرتبط با نور است. در صورتی که تلویزیون شما دارای سنسور نور است، مطمئن شوید که این سنسور فعال می باشد و نور تلویزیون به صورت خودکار قابل تنظیم است.
بیشتر بخوانید: چرا تلویزیون خود به خود خاموش می شود ؟
فعال بودن تنظیمات صرفه جویی انرژی
گاهی ممکن است قسمت تنظیمات مرتبط با صرفه جویی انرژی در تلویزیون شما فعال باشد. در این صورت تلویزیون شما به صورت خودکار نور را کم میکند و با کم نور شدن صفحه تلویزیون مواجه خواهید شد.
برای تنظیم درست این تنظیم نیاز است به بخش energy saving بروید و آن را غیر فعال یا خاموش کنید. با این کار نور صفحه دستگاه تلویزیون شما به حالت مناسب بر می گردد.
تنظیم نور زمینه؛ علت کم نور شدن تلویزیون
در بعضی از تلویزیون ها نور زمینه backlight و نیز روشنایی brightness دارای تنظیمات به خصوصی است. برای تنظیم این قسمت از طریق منوی تنظیمات وارد شوید پارامترها را همانطور که میخواهید تنظیم نمایید تا مشکل حل شود.
تنظیمات دیگر برای رفع مشکل کم نور شدن تلویزیون
در تلویزیون ها تنظیمات دیگری نیز وجود دارد که احتمالاً باید آنها را نیز بنا بر خواسته خود تنظیم کنید. از جمله این تنظیمات می توان تنظیمات کنتراست، پوشش رنگ و نیز شارپنس را نام برد.
این موارد همه بر روی نور دستگاه تلویزیون اثر میگذارد. بنابراین، باید مطمئن شوید که همه این تنظیمات را به درستی انجام دادهاید.
پس از انجام همه این تنظیمات آن را تست کنید و ببینید که نور زمینه به حالت مطلوب درآمده است یا خیر. اگر هنوز مشکل کم نور شدن نمایشگر تلویزیون وجود دارد، حتماً با کارشناس خبره تماس بگیرید.
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: علت تصویر نداشتن تلویزیون
خرابی HDMI در تلویزیون
گاهی ممکن است در زمان استفاده از کنسول بازی و یا کابلهای که متصل به تلویزیون هستند، متوجه مشکل کم نور شدن تلویزیون در صفحه نمایش دستگاه شوید در این زمان موارد زیر را بررسی کنید:
1. بررسی کابل ها و اتصالات
در زمان کم نور شدن تلویزیون در زمان استفاده از وسایل جانبی، یکی از مواردی که باید در مورد آن مطمئن شوید این است که کابلهای که به تلویزیون و نیز به دستگاهی مانند کنسول بازی یا هر دستگاه جانبی متصل است، به درستی متصل شده است. گاهی ممکن است کابلها یا قطعاتی از آنها خراب شده باشد و این موجب کم نور شدن صفحه نمایش میشود. در این صورت احتمال دارد نیاز به تعویض یا تعمیر آن داشته باشید.
2. تنظیمات در دستگاه جانبی
گاهی تنظیمات کنسول بازی یا هر دستگاه جانبی، موجب تغییر نور صفحه نمایش در تلویزیون یا کم نور شدن تلویزیون می شود. در این زمان بررسی کنید که تنظیمات کنسول بازی یا دستگاه جانبی به درستی انجام شده باشد. این تنظیمات معمولا مرتبط با تنظیمات تصویر یا نور صفحه است.
برای اطمینان از اینکه مشکل کاهش نور صفحه نمایش مرتبط با دستگاه جانبی شماست یا خیر، میتوانید دستگاه جانبی دیگری را به تلویزیون خود وصل کنید. اگر در این زمان مشکل حل شده باشد، نشان دهنده آن است که اشکال در تنظیمات دستگاه جانبی شماست. اما اگر با متصل کردن دستگاه جانبی دیگر باز هم مشکلی در نور صفحه نمایش وجود داشته باشد، نشان میدهد که ایراد از خود دستگاه تلویزیون است و باید موارد دیگری را تست کنید یا با کارشناس مشورت نمایید.
این آموزش برای شما مفید خواهد بود: آموزش کانال یابی تلویزیون
سوختن پیکسل ها و کم نور شدن تلویزیون
یکی از مشکلات رایج در دستگاه تلویزیون سوختن پیکسلهای آن است. در واقع سوختن پیکسل تلویزیون میتواند موجب سیاه شدن تصویر و کاهش نور شود. برای رفع این مورد و تشخیص دقیق و رفع مشکل باید با تکنسین مشورت کرد.
خرابی بک لایت
خرابی بک لایت در صفحه نمایشگر نیز میتواند موجب کم نور شدن تلویزیون یا همان صفحه نمایش در دستگاه تلویزیون شود. بک لایت تلویزیون در واقع نور پس زمینه دستگاه را ایجاد میکند و اگر به هر دلیلی خراب شود، میتواند موجب کاهش نور صفحه شود در این صورت حتماً باید با تکنسینهای متخصص مشکل خود را در میان بگذارید تا عمل تعمیر به خوبی انجام شود.
خرابی پنل دستگاه تلویزیون؛ کم نور شدن تلویزیون
یکی دیگر از موارد مشکل ساز که موجب کم نور شدن تلویزیون میشود، خرابی پنل آن است. در واقع پنل تلویزیون شامل پیکسل هاست و این پیکسل ها مسئول تولید تصویر هستند. اگر پنل خراب شود میتواند موجب کاهش روشنایی و یا تیره شدن صفحه شود.
البته باید گفت تعمیر پنل تلویزیون هزینه بر و پیچیده است، بنابراین برای تشخیص دقیق و پیدا کردن بهترین راه حل حتماً باید با یک متخصص تماس بگیرید.
کم شدن نور تلویزیون های ال ای دی
در تلویزیون های ال ای دی علت اصلی این مشکل خرابی بک لایت است. در حقیقت اگر بک لایت خراب شود، نور به صورت مناسب به صفحه نمایش منتقل نمی شود و تصویر تیره و کم نور خواهد بود. برای رفع مشکل خرابی بک لایت در تلویزیونهای ال ای دی باید با تکنسین تماس بگیرید.
کم نور شدن صفحه در تلویزیون های ال سی دی
در تلویزیونهای السیدی لایه هایی وجود دارند که درون صفحه نمایش قرار گرفته است. خرابی این لایهها میتواند موجب تیرگی صفحه نمایش شود. این لایهها در واقع برای تنظیم نور پس زمینه در دستگاه تلویزیون کاربرد دارند و اگر خراب شوند تصویر، کاملا کم نور میشود.این مشکل حتی ممکن است رنگها را تحت تاثیر قرار دهد. برای تعمیر نمایشگر تلویزیونهای ال سی دی نیز باید با متخصص تعمیر تلویزیون تماس بگیرید تا بتواند عیب یابی دقیق و روش رفع این مشکل را به درستی پیدا کند.