جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

تعمیر آسانسور

امروزه تعمیر آسانسور بخش مهمی از زندگی شهرنشینی شده است. در صورت سرویس و نگهداری دوره ای و منظم از آسانسور و تعمیر به موقع قطعات معیوب آن، از بروز حوادث ناگوار جلوگیری می شود. با وجود اینکه برخی مواقع هزینه تعمیر خرابی آسانسور بالاست، اما ارزشش را دارد. چرا که ممکن است باعث بروز اتفاقات ناخوشایند و ضررهای جانی برای افراد شود. در ادامه به جزئیات بیشتری از تعمیرات آسانسور می پردازیم.

تعمیر آسانسور

علائم خرابی آسانسور و نیاز به تعمیر آسانسور

امروزه با توجه به آپارتمانی شدن اغلب منازل، آسانسورها به عنوان یکی از تجهیزات ضروری مورد استفاده قرار می گیرند. اما یکی از اصلی ترین دغدغه هایی که هنگام استفاده از آسانسور ذهن افراد را مشغول می کند، خرابی آن و نیاز به تعمیر آسانسور است.

برای اینکه متوجه شوید آسانسور خراب شده، نشانه هایی وجود دارد. به محض مشاهده هر یک از این علائم می توانید اقدامات به موقع و موثر انجام دهید و در جهت تعمیر آن اقدام نمایید. در این بخش به علائمی که بیانگر خرابی آسانسور است، اشاره می کنیم.

  • آسانسور صدای غیر عادی دارد.
  • آسانسور در حین حرکت یا توقف استپ های شدید دارد.
  • هنگام توقف در طبقات، آسانسور با زمین هم سطح نیست.
  • هنگام باز بودن درب آسانسور، شروع به حرکت می کند.
  • افرادی که سوار آسانسور شده اند، در آن حبس می شوند.
  • آسانسور مدام گیر می کند.

در صورتی که با هر یک از این نشانه ها مواجه شدید، می توانید با تعمیرکاران مجرب و حرفه ای تماس بگیرید تا در اسرع وقت برای تعمیر آسانسور حضور یابند و به موقع اقدام نمایند.

دلایل خرابی آسانسور

همانطور که اشاره کردیم دلایلی وجود دارد که باعث می شود خرابی آسانسور اتفاق بیفتد و نیاز به تعمیر آسانسور باشد. از مهم ترین دلایلی که باعث می شوند آسانسور دچار خرابی شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سرویس های دوره ای و نگهداری از آسانسور به درستی انجام نمی شود.
  • ساکنان از آسانسور به صورت نادرست استفاده می کنند.
  • از قطعات نامرغوب در ساخت و نصب آسانسور استفاده می شود.
  • نصب آسانسور توسط افراد تازه کار و به شکل نادرست انجام می شود.
  • به استانداردهای نحوه طراحی و ساخت آسانسور توجه نمی شود.

شایع ترین خرابی های آسانسور

همه آسانسورها با خرابی هایی مواجه می شوند که ممکن است در آسانسورهای دیگر نیز اتفاق بیفتد و نیاز به انجام تعمیر آسانسور باشد. در ادامه به شایع ترین خرابی های آسانسور اشاره می کنیم.

قطعی جریان برق آسانسور

سیستم آسانسور برای راه اندازی نیاز به جریان برق دارد. در صورتی که برق قطع شود و یا دچار نوسان گردد، می تواند عملکرد دستگاه را با مشکل مواجه کند. علاوه بر این، به روز رسانی شبکه های برق در ساختمان ها نیز بر عملکرد آسانسور تاثیر منفی دارند. چرا که باعث افت جریان برق می شوند.

وجود فلکه های معیوب و فرسوده در موتور آسانسور

چنانچه فلکه های موتور آسانسور فرسوده و یا معیوب باشند، با حرکت مجدد روی ریل ها ساییدگی آن ها بیشتر می شود. در نتیجه در جابجایی کابین آسانسور اختلال پیش می آید و باید از تعمیرکاران برای تعمیر آسانسور درخواست مراجعه کرد.

بروز آلودگی در سیستم آسانسور

روغنی را که برای روان شدن قطعات متحرک در آسانسور به کار می برند، ذرات فلزی ریزی دارد که ممکن است در سیستم گیربکس آسانسور اختلال ایجاد کند. علاوه بر این، کهنه شدن روغن ها موجب ایجاد آلودگی در سیستم کلی آسانسور می شود و آن را با مشکل مواجه می کند.

خرابی بلبرینگ موتور آسانسور

شاید باور آن سخت باشد اما اغلب خرابی آسانسور به دلیل معیوب بودن بلبرینگ موتور آن اتفاق می افتد. به این صورت که لرزش های داخلی موتور آسانسور موجب ایجاد سر و صدای زیاد در بلبرینگ ها می شوند. بنابراین لازم است نسبت به تعمیر آسانسور اقدام کرد.

عدم تنظیم و نصب نادرست موتور آسانسور

در صورتی که تعمیر آسانسور توسط افراد تازه کار انجام شود، ممکن است موتور آسانسور به صورت صحیح تراز و تنظیم نشود. در این حالت فلکه آسانسور و بلبرینگ های آن دچار ساییدگی می شوند و خرابی آسانسور را به دنبال دارد.

مراحل تعمیرات آسانسور

در صورتی که آسانسور در بخش های الکتریکی و مکانیکی دچار مشکل شود، نیاز به تعمیر دارد. انجام تعمیرات آسانسور به صورت دوره ای و موردی صورت می گیرد. در حالت دوره ای، قرارداری بین مرکز تعمیرات آسانسور و مالکان ساختمان منعقد می شود. بر اساس این قرارداد، مرکز متعهد می شود که در فواصل زمانی مشخص و منظم به محل مراجعه نماید و تمام قطعات آسانسور را بررسی کند تا از خرابی های ناگهانی و بروز اتفاقات ناخوشایند جلوگیری شود.

در حالت موردی، زمانی که آسانسور دچار خرابی شود، مدیریت ساختمان با مرکز تعمیرات تماس گرفته و درخواست مراجعه برای تعمیر آسانسور می کند. سپس تعمیرکاران به محل مراجعه کرده و ایرادات را رفع می کنند. اما به طور کلی نگهداری و سرویس به صورت دوره ای، روشی به صرفه و ایمن تر از روش موردی است.

هزینه تعمیر آسانسور

به طور کلی برای تعیین هزینه تعمیر آسانسور نمی توان عدد ثابتی را اعلام کرد. چرا که این هزینه ها به فاکتورهای مختلفی بستگی دارند. در ادامه به عوامل تعیین هزینه تعمیرات آسانسور اشاره می کنیم.

تعمیرات آسانسور در آپارتمان های مسکونی در مقایسه با مجتمع های تجاری از هزینه های کم تری برخوردار است. همچنین تعداد طبقات ساختمان نیز بر هزینه ها اثرگذار است. به این صورت که در ساختمان های با طبقات کم و تعداد واحد کم تر، هزینه های تعمیرات پایین تر از برج ها است.

عامل دیگری که بر هزینه های تعمیر آسانسور موثر است، ظرفیت آن است. هزینه تعمیر و نگهداری آسانسورهای بزرگ در مقایسه با آسانسورهای کوچک، قطعا بیشتر خواهد بود. علاوه بر این، نوع قطعات معیوب در آسانسور نیز بر تعیین هزینه آن موثر است. به طوری که برخی قطعات از قیمت های بالاتری برخوردارند.

قطعا در صورت انجام سرویس های دوره ای و منظم، هزینه تعمیرات آسانسور به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند. به این ترتیب روش دوره ای بسیار مقرون به صرفه تر از روش موردی است.

 

Rate this post

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.