یکی از مشکلات رایجی که ممکن است برای انواع و اقسام تلویزیون های موجود در بازار رخ بدهد، سیاه شدن تصویر در حال پخش است. این مشکل می تواند تنها بخشی از نمایشگر تلویزیون را درگیر کند و یا به طور کامل رخ دهد. در هر صورت سیاه شدن تصویر تلویزیون یک مشکل جدی است. بی توجهی به سیاهی نمایشگر تلویزیون ممکن است منجر به سرایت خرابی از قطعه ای به قطعه ی دیگر شود و تا جایی ادامه پیدا کند که تلویزیون قادر به پخش هیچ گونه تصویری نباشد. در ادامه شما را با تمامی جوانب تعمیراتی معضل سیاه شدن تصویر تلویزیون آشنا می سازیم.
نوع تلویزیون و مشکل سیاهی نمایشگر آن
همان طور که می دانید برندهای مختلف تولید کننده، تلویزیون های امروزی را در سه نوع ال سی دی ال ای دی و پلاسما روانه ی بازار می سازند. البته تولید دوباره ی سیستم های ال سی دی و پلاسما تقریبا از بین رفته است. اما هنوز هم می توانید این تلویزیون ها را بازار یافت. مشکل سیاهی تصویر تلویزیون نیز رابطه ی مستقیمی با نوع آن دارد. تکنولوژی ساخت تلویزیون کاملا در سیاهی نمایشگر دخیل است. چراکه معمولا بخش تشکیل دهنده ی نور پس زمینه و یا همان بک لایت دلیل اصلی ظهور معضل سیاهی نمایشگر تلویزیون است.
برای آشنایی بیشتر با علت چشمک زدن چراغ تلویزیون کلیک کنید.
علت سیاه شدن تصویر تلویزیون
دلایل اصلی سیاه شدن تصویر تلویزیون را می توان به سه گروه کلی تقسیم کرد:
خرابی بک لایت تلویزیون
همان طور که اشاره شد، رایج ترین علت سیاهی نمایشگر تلویزیون، خرابی بک لایت تلویزیون است. بک لایت نور پس زمینه ی مورد نیاز برای ظهور تصاویر نمایشگر دستگاه است. از کار افتادگی بک لایت مساوی است با عدم حضور نور کافی برای نمایش تصاویری که به طور کاملا صحیحی پردازش شده اند و در نمایشگر موجود هستند. بک لایت ساختار متفاوتی در تلویزیون های ال سی دی، ال ای دی و پلاسما دارد. اما در هر سه نوع تلویزیون در اثر استهلاک بالا، گرم شدن ساختار درونی دستگاه و روشن ماندن 24 ساعته ی تلویزیون، بک لایت قدرت خود را از دست خواهد داد. معمولا تلویزیون های پلاسما بیش از دو نوع دیگر با مشکل گرم شدن و داغی بیش از حد بخش درونی رو به رو هستند. در نتیجه احتمال خرابی بک لایت تلویزیون پلاسما بیش از ال سی دی و ال ای دی است.
از کار افتادگی پنل تلویزیون
پنل گران قیمت ترین، مهم ترین و در عین حال حساس ترین بخش تشکیل دهنده ی یک تلویزیون را تشکیل می دهند. یک ضربه ی نسبتا جزیی می تواند خیلی ساده کارایی پنل تلویزیون مورد استفاده ی شما را نابود کند. این موضوع با سیاه شدن تصویر تلویزیون نیز همراه خواهد شد. هنگامی که بخش ماژور یا لیکوئید در پنل تلویزیون خراب شود، سیاهی نمایشگر ال ای دی تلویزیون امری طبیعی است. دقت داشته باشید که تعویض پنل باید به طور حتم با نمونه ی اورجینال مشابه و زیر نظر کارشناسان مجرب صورت پذیرد.
در غیر این صورت در عرض مدت زمان کوتاهی شاهد مرگ کامل تلویزیون خواهید بود. برای تعمیر یا تعویض پنل تلویزیون همواره می توانید به یکی از شعب مرکز سخت افزار ایران مراجعه کنید. لازم به ذکر است که تمامی مراحل ترمیم و بازیابی تلویزیون های موجود در بازار در مرکز سخت افزار ایران طبق استانداردهای روز دنیا شکل گرفته و دارای گارانتی و ضمانت نامه های معتبر کتبی هستند.
سوختگی پیکسل های نمایشگر تلویزیون
اختلالات فنی و ساختاری پیکسل های تشکیل دهنده ی صفحه نمایش تلویزیون نیز دلیل دیگری برای پیدایش مشکل سیاه شدن تصویر تلویزیون هستند. این مورد را ممکن است تاکنون در مانیتور رایانه های رومیزی و یا نمایشگر لپ تاپ خود مشاهده کرده باشید. سوختگی پیکسل با نقطه های تیره رنگ و یا به طور کامل مشکل نمایان می شود. البته شرکتهای سازنده تلویزیون در طول سال های اخیر فناوریهای نوینی نظیر QLED و SUHD را در طراحی و تولید این دستگاه به کار گرفته اند تا به نوعی از درصد احتمال سوختگی پیکسل تلویزیون بکاهند.
اما باز هم خطر ظهور این مشکل تلویزیون های مختلف را تهدید می کند. برای رفع مشکل پیکسل های سوخته و یا مرده ی تلویزیون با واحد پشتیبانی مرکز سخت افزار ایران تماس حاصل فرمایید. تا طی مدت زمان کوتاهی بتوانید از سرویس تعمیر تلویزیون در محل این دپارتمان تخصصی استفاده کنید.