یکی از مهم ترین و کاربردی ترین قطعاتی که در دستگاه های پکیج بکار می رود، سنسور Ntc بوده که برای اندازه گیری دمای سیستم کاربرد دارد. این دما بعد از محاسبه شدن از سوی سنسور ntc، به برد فرستاده می شود. از مهم ترین ویژگی های این حسگر می توان به برخورداری از مقاومت بالا دربرابر لرزش، انواع ضربات مکانیکی و حرارتی و … اشاره کرد. برای تنظیم دما نیز از این سنسور ها استفاده می شود. بد نیست ابتدا کمی درباره انواع سنسور Ntc پکیج توضیحاتی را ارائه کنیم.
انواع سنسور NTC
به طور کلی این سنسور ها در دو دسته مستغرق و سطحی یافت می شوند. اما از این بین، نوع سطحی دارای کاربرد بیشتری است. ساختار این سنسور از یک بدنه مسی تشکیل شده است و به کمک همین بدنه دسترسی به سطح خارجی لوله مسی پیدا می کند. سنسور NTC به دنبال تغییر دادن دمای داخل لوله مسی، به اندازه گیری دمای آب کمک می کند. اما نوع دیگر این قطعات، نوع مستغرق بوده که همانطور که از نام آن ها برداشت می شود، در داخل آن مورد استفاده قرار می گیرند.
سنسور Ntc پکیج چگونه کار می کند؟
این قطعه با جریان مستقیم برق و البته دمای پکیج دارای ارتباط است. چنانچه دمای داخل لوله ها افزایش یابد، برقی که از این سنسور عبور داده می شود هم بیشتر خواهد شد. این جریان برق دستور کاهش و افزایش شعله را به برد دستگاه می دهد. درصورتی که دما تغییری نداشته باشد، تغییری در دستور قبلی ایجاد نشده و این وضعیت تا زمان صدور دستور جدید باقی می ماند.
بیشتر بخوانید: علت روشن نشدن پکیج
سنسور NTC و مزایای آن
مهم ترین مزایایی که در وصف این سنسور می توان ذکر کرد، به شرح زیرند:
- این قطعه دارای حساسیت بالایی بوده که به دنبال افزایش هر درجه از دما، مقاومت آن 5 درصد کم می شود.
- یکی دیگر از مزایای مهم آن، سایز کوچک این قطعه است. به همین دلیل دربرابر تغییرات دما پاسخدهی بهتری خواهد داشت.
- مقاومت بالای این قطعه دربرابر ضربات مکانیکی از دیگر مزایای آن است.
- از دیگر مزایای این محصول می توان به برخورداری از قیمت مناسب و اندازه گیری دمای خارجی اشاره کرد.
علائم خرابی سنسور ntc پکیج
درست مانند هر قطعه دیگر، سنسور دمای پکیج هم ممکن است دچار خرابی و استهلاک شود. به همین دلیل کاهش عملکرد دستگاه را شاهد خواهیم بود. از سوی دیگر ممکن است دمای محیط و آب گرم هم به درستی تنظیم نشوند. به طور کلی می توان اصلی ترین علائم خرابی این قطعه را شامل موارد زیر دانست:
- درصورتی که سنسور ان تی سی خراب شود، سنسور های حفاظتی جلوی روشن شدن دستگاه را می گیرند.
- یکی دیگر از علائم خرابی این قطعه، گرم شدن و یا سرد شدن غیرطبیعی دستگاه است.
حالت دیگر این خرابی مربوط به زمانی است که نتوان دمای محیط را تنظیم کرد. در این حالت امکان شناسایی دمای شعله برای پکیج فراهم نیست. به همین دلیل گرمایی بیش از اندازه توسط رادیاتور تولید می شود.
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: علت آب دادن پکیج
نحوه تعمیر سنسور ان تی سی
برای تست کردن این قطعه باید از ابزارآلاتی مانند اهم متر استفاده کنید. درصورتی که با انجام تست های مخصوص این قطعه به این نتیجه رسیدید که قطعه ایراد دارد، باید برای تعمیر آن از روش زیر اقدام کنید:
- ابتدا پس از قطع برق دستگاه، سنسور را از لوله جدا کرده و اقدام به تنظیم اهم متر کنید.
- حال باید به دو سر سنسور، دو سر اهم متر را وصل کنید.
چنانچه اهم متر را روی عدد ده کیلومتر تنظیم کرده اید و سنسور پکیج دیواری هم این عدد را نمایش می دهد، بدانید که سنسور هیچ مشکلی ندارد. اما درصورتی که عدد بین سنسور و اهم متر یکسان نبود، بدانید که در سنسور مشکلی وجود دارد. این را بدانید که این قطعه قابلیت تعمیر ندارد و درصورتی که متوجه خرابی در آن شدید، باید فکری به حال تعویض آن کنید.
چگونه سنسور Ntc پکیج را تست کنیم؟
برای این کار، اولین قدمی که باید بردارید این است که سنسور را از دستگاه جدا کنید. بخش حساس این قطعه باید در آب سرد قرار گیرد تا دمای آن کمتر شده و خنک گردد. در حالت معمولی باید مقاومت بین دوپایه این سنسور 10 کیلو براساس اهم متر باشد. درصورتی که این عدد خیلی بالاتر یا پایین تر بود، معنایش این است که در سنسور NTC پکیج شما خرابی بروز کرده است. پس نوبت به تعویض سنسور ان تی سی می رسد!
خطا های مربوط به خرابی سنسور NTC
درصورتی که این سنسور دچار ایراد شود، دستگاه کد های خطای خاصی را به نمایش می گذارد. این کد ها نشان دهنده این هستند که بخشی از سیستم حرارتی، فعالیت درست خود را نداشته و باید فکری به حال سنسور NTC کنید. هریک از مدل های پکیج، خطاهای مربوط به سیستم ان تی سی را به شکل های مختلفی به نمایش می گذارند.