موبایل یکی از ضروری ترین وسایل در زندگی امروز است و افراد شبانه روز با آن سر و کار دارند. بنابراین هر مشکلی که برای آن پیش بیاید، می تواند بسیار آزار دهنده باشد. به ویژه افرادی که کارهای مهم خود را با گوشی انجام می دهند، کوچک ترین اختلالی در آن می تواند برایشان مشکلات زیادی ایجاد کند . در این مقاله در مورد هنگ کردن موبایل و دلایل آن توضیح می دهیم. همچنین راهکارهایی برای حل این مشکل ارائه خواهیم داد.
دلایل هنگ کردن موبایل
هنگ کردن موبایل به دلیل پر شدن حافظه داخلی
باید گفت که یکی از مهم ترین دلایل هنگ کردن موبایل، پر شدن حافظه داخلی آن است. در واقع به مرور زمان وقتی برنامه های مختلفی را روی گوشی خود نصب می کنید و یا فیلم ها و عکس های بسیاری را روی آن نگهداری می نمایید، به تدریج موجب می شود حافظه داخلی گوشی شما پر شده و دستگاه هنگ کند.
پر شدن حافظه کش؛ دلیل دیگر هنگ کردن گوشی
پر شدن حافظه کش به معنی پر شدن ROM است. در واقع ROM علاوه بر حافظه داخلی، در خود اطلاعاتی را ذخیره می کند و پر شدن آن می تواند موجب هنگ کردن موبایل شود. برای پاک کردن حافظه کش می توانید برنامه هایی را نصب کنید و آن را پاکسازی نمایید.
وجود تم های دانلود
نصب تم های مختلف موجب تنوع بسیاری در گوشی شما می شود، اما باید به یاد داشته باشید که این تم ها فضای زیادی را در رام اشغال می کند و این امکان وجود دارد که موجب این مشکل می شود. بنابراین اگر با نصب این تم ها شاهد کاهش عملکرد گوشی یا هنگ کردن موبایل شدید، ممکن است دلیل آن نصب تم ها باشد.
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: علت دیر شارژ شدن موبایل
فعال بودن دانلود اتوماتیک
در گوشی های اندروید، به صورت پیش فرض قابلیت دانلود خودکار فعال است. این موضوع، موجب دانلود بسیاری از برنامه هایی می شود که نیازی به آن ها ندارید. این برنامه ها حافظه را اشغال می کنند و می توانند باعث هنگ کردن گوشی شوند.
فعال بودن حالت ذخیره باتری
حالت ذخیره باتری، محدودیت هایی را برای شما ایجاد می کند تا باتری دیرتر خالی شود. این محدودیت را بردارید، زیرا اثر زیادی روی کند شدن گوشی یا حتی هنگ کردن موبایل دارد.
باز بودن هم زمان چند برنامه
شما می توانید چند برنامه را به صورت همزمان روی گوشی خود باز کنید؛ اما باید توجه داشته باشید که باز بودن همزمان چند برنامه روی گوشی باعث اشغال فضای زیادی روی رام می شود و ممکن است موجب هنگ کردن موبایل گردد. بنابراین همیشه برنامه هایی را که به آنها همزمان نیاز ندارید، ببندید.
هنگ کردن گوشی به دلیل ویروسی شدن
از آنجا که گوشی شما خیلی وقت ها به اینترنت وصل است، ممکن است برنامه ها یا لینک های مخرب زیادی وارد آن شوند. این برنامه ها ممکن است ویروس یا بدافزار باشد. اگر متوجه شدید که گوشی شما ویروسی شده است، آنتی ویروس های معتبر روی گوشی تان نصب کنید تا ویروس را از بین ببرد و مانع نصب برنامه های ناشناخته شود. این برنامه های ناشناخته ممکن است موجب هنگ کردن موبایل شما شوند.
یادتان باشد که هیچگاه لینک های ناشناخته را باز نکنید. همچنین از نصب برنامه هایی که آن ها را نمی شناسید، خودداری کنید.
عملکرد ضعیف باتری
یکی از دلایل دیگری که می تواند باعث هنگ کردن موبایل شما شود، عملکرد باتری است. اگر مدت طولانی است که از گوشی خود استفاده می کنید، ممکن است باتری آن فرسوده شده باشد و جوابگوی نیاز گوشی شما نباشد. در این صورت ممکن است با عوض کردن باتری دستگاه، این مشکل حل شود.
آپدیت نبودن سیستم عامل گوشی
گاهی به روز رسانی نکردن سیستم عامل گوشی ممکن است باعث هنگ کردن موبایل شود. بهتر است همیشه نسخه گوشی خود را به روز رسانی کنید تا از هنگ کردن آن جلوگیری نمایید. دلیل هنگ کردن در این شرایط آن است که برخی نرم افزارها با نسخه های قدیمی سیستم عامل به درستی کار نمی کنند.
پایان عمر مفید قطعات دستگاه موبایل
نحوه نگهداری گوشی اهمیت بسیاری دارد و می تواند روی کاهش یا افزایش نسبی عمر مفید آن اثر بگذارد. اما به هر حال قطعات گوشی شما طول عمر مفید تقریبا مشخصی دارند و ممکن است پایان یافتن این طول عمر، باعث هنگ کردن موبایل شوند. در این شرایط باید دستگاه موبایل توسط متخصص بررسی و تست شود و اگر قطعه ای خراب شده است آن را تعویض نماید.
برای 👈رفع مشکل هنگ کردن گوشی اپل 👉 بیا اینجا
گرم شدن گوشی و هنگ کردن آن
گاهی گرم شدن بیش از حد دستگاه هم می تواند موجب هنگ کردن موبایل شود. درجه حرارتی که گوشی می تواند تحمل کند تا حدود 38 درجه است. دمای بیش از این مقدار ممکن است موجب هنگ کردن موبایل شود.
راهکارهایی برای رفع مشکل هنگ کردن موبایل
خاموش و روشن کردن دستگاه موبایل
یکی از راهکارهای مفید برای حل مشکل هنگ کردن موبایل خاموش و روشن کردن آن است. این کار موجب می شود که همه سرویس هایی که روی گوشی فعال است، غیر فعال شود و اجزای دستگاه دوباره بازسازی شوند.
پاکسازی کش
یاکسازی حافظه کش می تواند یک راهکار بسیار مناسب برای جلوگیری از هنگ کردن گوشی باشد. برای این کار باید وارد قسمت Storage در دستگاه موبایل خود شوید و با انتخاب گزینه Clear Cash همه کش های ناخواسته را پاک کنید.
به روز رسانی سیستم عامل گوشی و نرم افزارها
با به روز رسانی سیستم عامل گوشی و نیز به روز رسانی نرم افزارهایتان، می توانید مانع هنگ کردن موبایل گوشی خود شوید.
این آموزش برای شما مفید خواهد بود: آموزش حل مشکل گیر کردن گوشی روی لوگو
نصب آنتی ویروس
نصب آنتی ویروس می تواند از ورود ویروس ها و بدافزارها جلوگیری کنید. اگر مشکل هنگ کردن موبایل شما ویروس باشد، با این کار مشکل حل خواهد شد.
عدم استفاده از وال پیپر
سعی کنید همیشه صفحه نمایش خود را با وال پیپر ساده نگه دارید. وال پیپرها حجم زیادی از گوشی را می گیرند و بر عملکرد آن اثر می گذارند.
وجود حافظه خارجی
اگر حافظه شما کافی نیست می توانید از یک حافظه خارجی یا یک SD کارت استفاده کنید. با این کار دیگر شما نیاز ندارید دائما فایل ها یا برنامه های خود را از گوشی حذف کنید.
عدم استفاده از فیلم یا بازی های سنگین برای مدت طولانی
استفاده طولانی مدت از فیلم یا بازی روی گوشی حافظه زیادی را روی رام اشغال می کند و می تواند منجر به هنگ کردن موبایل شود. اگر می خواهید از برنامه های سنگین استفاده کنید، بهتر است به صورت متوالی نباشد و در بین آن به گوشی تان استراحت دهید.
برای آشنایی با خدمات تعویض برد موبایل کلیک کنید.
حذف برنامه های مشکوک
همیشه برنامه ها را از فروشگاه برنامه تهیه کنید، زیرا برنامه های دیگر در صورت نامعتبر بودن می توانند باعث هنگ کردن موبایل شما شوند.
داده های غیر ضروری را پاک کنید
داده های غیر ضروری تان را به صورت منظم حذف کنید تا انباشته شدن آن ها روی هم موجب هنگ کردن موبایل نشود.
برگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه
اگر هیچ کدام از راه های بالا پاسخ نداد، با ریست فکتوری می توانید گوشی خود را به حالت اولیه برگردانید. یادتان باشد که ریست کردن باعث می شود گوشی اطلاعات دستگاه تان پاک شود. بنابراین قبل از این کار اطلاعات ضروری گوشی خود را در جایی ذخیره کنید.