جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

تعمیر پکیج بر عهده مالک است یا مستاجر

شاید برای شما هم به عنوان مستاجر یک ملک پیش آمده باشد که بعد از مدتی شاهد خرابی تاسیسات خانه باشید. شاید دربین این تاسیسات مختلف، پکیج بیشتر از سایرین دچار خرابی شود. حال افراد در این صورت این سوال را مطرح می کنند که تعمیر پکیج بر عهده مالک است یا مستاجر ؟ این طور به نظر می رسد که درصورت بروز خرابی های جزئی در پکیج، هزینه های تعمیر باید از سوی مالک پرداخت شوند. اما چنانچه این تاسیسات گرمایی خرابی جدی و شدید پیدا کنند، هزینه های تعمیر آن برعهده مستاجر خواهد بود. با این حال در ادامه مطلب بحث وظایف مستاجر و موجر درباره هزینه تعمیر پکیج را بیشتر زیر ذره بین خواهیم برد.

تعمیر پکیج بر عهده مالک است یا مستاجر

چه کسی باید هزینه تعمیرات پکیج را بپردازد؟

سوال “تعمیر پکیج بر عهده مالک است یا مستاجر” پرسشی است که همواره افراد درباره جواب آن کنجکاو بوده اند. اما جای نگرانی نیست! چرا که قانون اجاره ملک به خوبی این موضوع را باز کرده است. از سوی دیگر وظایف مالک و مستاجر، از جمله هزینه تعمیرات پکیج مواردی هستند که در قرارداد های ملکی به آن ها اشاره می شود. به بیان بهتر مالک و مستاجر با هم در این باره توافق می کنند. با فرارسیدن فصل سرما، این بحث بین مالک و مستاجر رایج تر شده و در این باره باید گفت که مالک موظف است که خانه را به طور کاملا سالم دراختیار مستاجر قرار بدهد.

قوانین مربوط به هزینه های ملک

قوانین مختلفی درباره مالک و مستاجر ارائه می شوند. یکی از این قوانین این است که تمامی تاسیسات باید به شکلی سالم دراختیار مستاجر قرار بگیرند. درصورتی که این امر به خوبی محقق شوند، هزینه های جزئی برعهده مستاجر و هزینه های بالا برعهده مالک خواهند بود. به طور کلی می توان قوانین مدنی مربوط به ساختمان را به دو قسمت، شامل موارد زیر تقسیم بندی کرد:

  • تعمیراتی که نیاز به هزینه های گزاف نداشته و با مبالغی جزئی به سرانجام می رسند.
  • تعمیراتی که باید به شکلی اساسی و با هزینه هایی نسبتا هنگفت انجام شوند.

اما همین جا یک بحث مطرح می شود و آن چگونگی تشخیص کلی و یا جزئی بودن تعمیرات است. این مورد حقیقتا در بسیاری از موارد تابع عرف جامعه بوده و دارای ملاک خاصی نمی باشد. با این حال می توان طبق معیار های فوق، ادعا کرد که تعمیرات پکیج جز هزینه های کلی ساختمان است. از دیگر مواردی که در دسته بندی تعمیرات کلی جای می گیرند می توان به رنگ کردن ساختمان، امور حیاط و … اشاره کرد. هزینه این موارد نیز باید از سوی مالک پرداخت شود.

این را هم باید اضافه کرد که هزینه های مربوط به شوفاژ، آبگرمکن، موتورخانه، تهویه و … نیز با مالک است. فردی که مالکیت خانه را برای خود کرده است، باید برای تعمیرات لوله کشی آب، گاز و فاضلاب، سیستم برق ساختمان و البته تعمیر آسانسور نیز هزینه کند. اما گاهی اوقات برخی تعمیرات حالت جزئی دارند و مستاجر موظف است که هزینه آن را پرداخت کند. برای نمونه می توان به تعویض واشر شیر، تعویض پوشال کولر و … اشاره کرد.

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: علت آب دادن پکیج

چه موقعی پکیج نیاز به تعمیر دارد؟

مهم ترین مواردی که خبر از نیاز پکیج به تعمیر می دهند، آیتم های ذکر شده در لیست زیر هستند:

  • سرد و گرم شدن مداوم آب
  • تنظیم نبودن فشار گاز. در برخی مناطق می توان شاهد این بود که فشار گاز کم و زیاد می شود و همین مورد عملکرد پکیج را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • ایرادات مربوط به دودکش. درصورتی که دودکش ساختمان نتواند دود حاصل از احتراق را به خوبی خارج کند، در این صورت احتمال خرابی پکیج بالا می رود.
  • افت میزان اکسیژن نیز یکی دیگر از اصلی ترین دلایلی است که احتمال خرابی پکیج و نیاز آن به تعمیر را بالا می برد. درصورتی که مشکلی از این نظر در دستگاه بروز کرد، باید درپوشی که در بالای پکیج قرار دارد را باز کنید.

آیا همواره مالک موظف به پرداخت هزینه تعمیر پکیج است؟

برای پاسخ به سوال تعمیر پکیج بر عهده مالک است یا مستاجر باید ابتدا بررسی کنیم که هنگام تحویل خانه به مستاجر، وضعیت پکیج چگونه است؟ درصورتی که هنگام تحویل خانه به مستاجر، پکیج سالم بود و در دوران حضور مستاجر خراب شد، فردی که خانه را اجاره کرده باید هزینه تعمیرات آن را بپردازد. حتی اگر زمان سرویس پکیج فرارسیده بوده و مستاجر در سرویس آن سهل انگاری کرده است، باید هزینه خرابی آن را ساکن کنونی خانه; یعنی مستاجر بپردازد.

اما به طور عرف، همواره این قاعده بین موجر و مستاجر صادق است که هزینه های تعمیرات خانه را مالک پرداخت می کند. قطعا تاسیسات پکیج هم یکی از این مواردی است که مالک هزینه اش را طبق عرف می پردازد. درصورتی که هنگام استفاده از پکیج، قطعه از آن خراب شود و مانع از کارکردن محصول شود، هزینه تعمیر و یا تعویض قطعه را مالک خانه باید بپردازد.

درصورت عدم پرداخت هزینه ها از سوی مالک، مستاجر باید چه کند؟

تا به اینجای کار مشخص کردیم که وظیفه پرداخت هزینه تعمیرات مختلف برعهده کیست. اکنون باید بررسی کنیم که اگر مالک هزینه های مربوط به تعمیرات پکیج را پرداخت نکرد، باید چه کنیم؟ این را بدانید که در این صورت می توانید به شورای حل اختلاف مراجعه کنید و به شکلی قانونی از فرد شکایت کنید. در بسیاری از موارد دیده شده است که مالک برای پرداخت هزینه امروز و فردا می کنند. در این صورت مستاجر می تواند شکایت کند. شاید مالک با دانستن این قوانین بازهم هزینه را پرداخت نکند. در این صورت مستاجر می تواند هزینه را پرداخت کند، اما طبق نظر دادگاه می تواند این مبلغ را از اجاره ماهیانه کم کند.

عکس این قاعده هم صادق است. یعنی دربرخی موارد دیده شده است که مستاجر از پرداخت هزینه تعمیرات سر باز می زند. در این صورت نیز مالک می تواند شکایت کند و مستاجر را وادار به پرداخت هزینه هایش کند. مستاجر بعد از دریافت حکم دادگاه، موظف است که هزینه های مربوط به تعمیرات; از جمله تعمیرات پکیج را بپردازد. پس به عنوان آخرین جمله، برای پاسخ سوال تعمیر پکیج برعهده مال است یا مستاجر، این را یادآوری می کنیم که شرایط خانه و نوع خرابی، تعیین کننده طرف موظف به پرداخت هزینه است.

Rate this post

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.