به دنبال فرارسیدن گرما، راه اندازی سیستم گرمایشی مناسب، تبدیل به یکی از اصلی ترین دغدغه های افراد می شود. امروزه خانه های بسیاری را می توان یافت که برای تامین گرمای ساکنین، به موتورخانه یا پکیج مجهز شده اند. در این صورت، آنچه که ضرورت دارد، چک کردن عملکرد رادیاتور ها است. یکی از ایرادات رایجی که ممکن است برای سیستم های رادیاتور رخ دهد، عدم برخورداری از گرمای کافی است. این مشکل به طور معمول زمانی رخ می دهد که در رادیاتور، هوا ورود کند. علی رغم اینکه بسیاری از مشکلات مربوط به سیستم های گرمایشی، نیاز به حضور تعمیرکار دارند، اما برای هواگیری پکیج و رادیاتور، نیاز به کار سختی ندارید. با ما همراه باشید تا گام به گام، آموزش هواگیری پکیج و رادیاتور را خدمت شما شرح بدهیم.
زمان مناسب برای هواگیری رادیاتور
درصورتی که قسمت فوقانی رادیاتور سرد و بخش پایینی آن گرم شده است، این مورد خبر از وجود هوا در آن می دهد. بنابراین باید این هوا را تخلیه کرد. به طور کلی درصورتی که رادیاتور شما دچار ایرادات زیر شده است، بهتر است برای هواگیری اقدام کنید:
سرد شدن قسمت فوقانی رادیاتور
یکی از رایج ترین علائم نیاز رادیاتور به هواگیری، این مورد است. وقتی قسمت فوقانی رادیاتور سرد می شود، معنای این را می دهد که هوا در رادیاتور تجمع یافته و جلوی گردش آب در سیستم را می گیرد. بدیهی است که در این صورت سیستم نمی تواند گرم شود. به همین دلیل باید این هوا را تخلیه کرد تا مانع گردش آب در سیستم گرمایشی برداشته شود.
بیشتر بخوانید: علت روشن نشدن پکیج
کل رادیاتور سرد شده است
شاید نتوان ادعا کرد که این مورد، الزاما به هواگیری دستگاه ارتباط دارد. اما به هر حال بروز این مشکل، خبر از وجود مشکل در رادیاتور می دهد. ایرادی که سریعا باید برای از بین بردن آن برنامه ریزی کرد. اما یکی از دلایل بروز این مشکل، محبوس شدن هوا در لوله ها است. این را بدانید که اگر به این مشکلات رسیدگی نکنید، مشکلات بزرگتری درانتظار سیستم شما خواهند بود.
انتشار صدا از رادیاتور
حبس شدن هوا در رادیاتور، سبب می شود که صداهایی مانند تق تق یا شر شر آب از آن بروز کند. شاید بروز صدا از طریق پکیج، دلایل مختلفی داشته باشد. اما این را بدانید که نیاز پکیج به هواگیری، یکی از اصلی ترین دلایل بروز این مشکل است. به هر حال باید دستگاه را هواگیری کنید تا بستر برای خرابی های گسترده تر فراهم نشود.
آموزش گام به گام هواگیری سیستم پکیج و رادیاتور
نوبت به بخش اصلی مطلب، یعنی آموزش هواگیری پکیج و رادیاتور می رسد. اگر قصد دارید با روش صحیح هواگیری رادیاتور پکیج آشنا شوید، گام های زیر را بردارید:
1. سیستم حرارتی را روشن کنید.
ابتدا باید سیستم گرمایشی روشن شود و سپس صبر کنید تا تمامی سیستم های رادیاتور در خانه شما به اندازه کافی گرم شوند. عوامل مختلفی روی زمان گرم شدن کامل سیستم های رادیاتور ها نقش دارند. بنابراین باید صبر کنید و عجله نداشته باشید.
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: علت آب دادن پکیج
2. شروع به چک کردن رادیاتور کنید.
باید بررسی کنید که آیا تمامی قسمت های رادیاتور به خوبی گرم شده اند یا خیر؟ درصورتی که رادیاتوری را پیدا کردید که در بخش فوقانی، سردتر از قسمت های دیگر بود، بدانید که دچار محبوس شدن هوا شده است. به همین دلیل باید برای هواگیری آن اقدام کرد. یادتان باشد که از یک جفت دستکش هنگام چک کردن رادیاتور ها استفاده کنید. چرا که ممکن است بسیار داغ باشد.
3. سیستم حرارتی را خاموش کنید.
این احتمال وجود دارد که بدلیل گرمای بیش از اندازه رادیاتور، امکان کار کردن با آن را نداشته باشید. به همین دلیل باید سیستم گرمایشی را خاموش کنید و تا زمان خنک شدن کامل به آن زمان بدهید.
4. زیر شیر هواگیری یک ظرف یا پارچه قرار بدهید.
پس از یافتن شیر هواگیری، باید یک ظرف مانند یک کاسه زیر آن قرار بدهید. طوری که آب رادیاتور بجای زمین، درون این ظرف بریزد. همچنین می توانید زیر ظرف، یک پارچه یا حوله مناسب قرار بدهید تا چکه آب هایی ریخته شده را هم به خود بگیرد.
این را بدانید که شیر های هواگیری معمولا دارای دو نوع بوده و در قسمت بالای رادیاتور قرار دارد. یکی از انواع این شیر ها دارای مانند یک سوراخ گرد با یک مربع درون خود است. این دسته از شیر ها را باید با آچار مخصوص باز کنید. یکی دیگر از انواع شیر های هواگیری مانند یک پیچ دوسو است. برای بازکردن این شیر ها کار ساده تری دارند.
بیشتر بخوانید: تعمیر پکیج بر عهده مالک است یا مستاجر
5. بازکردن شیر هواگیری
اکنون نوبت به بازکردن پیچ یا شیار موجود در مرکز پیچ هواگیری می رسد. باید آچار مخصوص رادیاتور را درون دریچه قرار بدهید و آن را در جهت پادساعتگرد به اندازه 90 درجه بچرخانید. اگر کار خود را درست انجام داده باشید، احتمالا رفته رفته صدای آزاد شدن هوا را خواهید شنید. یادتان نرود که ظرف را همچنان زیر شیر هواگیری نگه دارید تا آب رادیاتور روی زمین نریزد.
6. نوبت به بستن دریچه می رسد.
کم کم داریم به مراحل آخر آموزش هواگیری پکیج و رادیاتور میرسیم. زمانی که صدایی از دستگاه نشنیدید و رفته رفته پاشیدن آب کمتر شد، نوبت به آن می رسد که پیچ هواگیری را به حالت اولیه برگردانید. یعنی به اندازه 90 درجه در راستای ساعتگرد بچرخانید.
7. باید فشار پکیج را چک کنید.
حال می توانید برای سایر رادیاتور های خانه، همین فرایند ها را تکرار کنید. طوری که تماما، گرمای یکسانی و زیادی را داشته باشند. درصورتی که در خانه خود از سیستم پکیج برخوردار هستید، باید بعد از هواگیری، به کمک فشارسنج، فشار آب پکیج را بررسی کنید. درصورتی که فشار خیلی کم بودن، باید تنظیمات مربوط به افزایش فشار را اعمال کنید.
این مربوط به زمانی است که فشار از یک بار، کمتر باشد. بدانید که بازه منطقی برای فشار پکیج، بین یک تا دو بار است. بعد از حصول اطمینان از نرمال بودن فشار سیستم، باید دستگاه را روشن کنید. تمام دیگر کاری نیست! فقط باید تک تک رادیاتور ها را پک کنید تا اطمینان حاصل کنید که گرمای یکسانی را دارا هستند. به همین روش ساده، می توانید با سرمای زمستان، آن هم بی نیاز از افراد متخصص و تعمیرکار مقابله کنید.