همانطور که می دانید پکیج ها سیستم های رایج گرمایشی در دنیای امروز هستند که بدلیل برخورداری از قابلیت های خاص و منحصر به فرد، می توانند آب گرم موردنیاز انواع ساختمان های اداری، مسکونی، صنعتی و … را فراهم کنند. یکی از مهم ترین قطعات بکاررفته در پکیج، شیر کنترل پکیج یا همان شیر گاز آن می باشد. این قطعه وظیفه دارد جریان گاز را قطع و وصل کند و از متریال آلومینیومی نیز برخوردار است. این شیر از برق 220 ولت تغذیه کرده و در زیر محفظه احتراق قرار می گیرند. این شیر به طور پیوسته وظیفه تنظیم کوتاه و بلندی شعله یا همان ماژوله کردن را برعهده دارد.
به بیان بهتر، استفاده از شیر کنترل پکیج سبب تضمین ایمنی آن می شود. این شیر کنترل جریان گاز ورودی به مشعل را برعهده دارد و چنانچه در این باره خطایی بروز کند، مشعل متوقف ساخته شده و به همین دلیل ایمنی دستگاه را تضمین می کند. در این مطلب قصد داریم به طور کامل درباره شیر گاز پکیج توضیحاتی را خدمت شما ارائه کنیم. اگر شما هم به دنبال آشنایی با نقش این شیر هستید، این مطلب را تا انتها همراهی کنید.
اگه دنبال تعمیرکار پکیج ماهر و با تجربه هستین با 1662 تماس بگیرید
تست کردن شیر گاز پکیج
پیش از تنظیم کردن این شیر باید ابتدا اطمینان حاصل کنید که این قطعه سالم می باشد. سپس باید شیلنگ ورود گاز اصلی به پکیج را از شیر اصلی جدا کنید و پس از آغاز بکار کردن جرقه زن پکیج، بلافاصله باید بدون فاصله در شیلنگ گاز بدمید. در این صورت اگر مسیر باز باشد، معنایش این است که بویین شیر گاز بدون عیب است. اما درصورتی که این مورد محقق نشد، معنایش این است که بویین خراب است و یا دستگاه از برد سالمی برخوردار نیست.
بویی 220 شیرگاز را نیز به روش درست باید تست کرد. برای این کار ابتدا باید اقدام به جداکردن فیش جرقه زدن دستگاه از روی برد کنید تا درصورت بی عیب بودن بویین، گازی که تجمع یافته است بستر را برای جرقه زدن و یا انفجار فراهم کند. در مرحله بعدی باید مهره ای که در قسمت فوقانی شیر کنترل پکیج قرار دارد را باز کنید. این مهره به کمک لوله ای مسی به برنز وصل می باشد. درصورتی که مسیر گاز باز باشد، معنایش این است بویین ایرادی ندارد. اما در غیر این صورت، می توان احتمال داد که بویین دچار سوختگی شده است.
بیشتر بخوانید: علت گرم نشدن آب پکیج
چرا شیر گاز خراب می شود؟
به دلایل مختلفی ممکن است این قطعه عملکرد خود را از دست بدهد و سبب اختلال در کار پکیج بشود. این قطعه چنانچه ایراد پیدا کند، خواهید دید که آب مصرفی سرد و گرم می شود. درباره خرابی این شیر باید به موارد زیر اشاره کرد:
- این قطعه، نوعی ساختار برقی بوده که برای عملکرد بویین آن باید از برق 220 ولت شهری استفاده کرد. به همین دلیل چنانچه روی این قطعه آب ریخته شود، دچار سوختگی شده و دیگر نمی توان انتظار کار خاصی از آن را داشت.
- درصورتی که برق موردنیاز سیم برق شیر گاز پکیج قطع شود، نیروی لازم برای کارکردن این قطعه از بین می رود. به همین دلیل قطعا بدون برخورداری از نیرو شرایطی را برای کارکردن نخواهد داشت.
- درصورتی که زباله ای به درون شیرگاز پکیج وارد شود، مسیر ورود گاز را دچار انسداد یم کند. به همین دلیل از یک صافی درون مدخل خود برخوردار است و اتفاقا اگر همین صافی آلودگی به خود ذجذب کند، راه جریان گاز مسدود می شود. به همین دلیل توصیه می کنیم که هنگام نصب پکیج، پیش از بستن شیر گاز از صافی دیگری استفاده کنید.
- درصورتی که سیم های برق مربوط به شیر گاز پکیج دچار مشکلاتی مانند اتصال کوتاه، آب شدگی و … شوند، شیر برقی هم به احتمال زیاد خواهد سوخت.
تعمیر شیر کنترل پکیج
می توان گفت که تعمیر این قطعه سخت و چه بسا غیرممکن است. مهم ترین دلایل این امر به شرح زیرند:
- در ساختار این قطعه طیفی از قطعات مکانیکی ریز و درشت وجود دارند. به همین دلیل تعمیر این قطعه اصلا کار راحتی نیست.
- برای باز و بسته کردن مکانیک این قطعه فرایندی زمان بر و بسیار پیچیده پیش رو دارید.
- حساسیت این قطعه بسیار بالاست و درصورتی که به درستی آن را تعمیر نکنید، می تواند منجر به آسیب های خطرناک شود. جتی ساکنان ساختمان هم ممکن است درمعرض این آسیب ها باشند. چرا که قطعه ای است که با گاز کار دارد.
- نکاتی که در بالا گفتیم، مهم ترین دلایلی هستند که سبب می شوند تعمیر این قطعه عملا ممکن نباشد. به همین دلیل اگر خرابی این قطعه به شما اثبات شد، از تعمیرکاران کاربلد برای تعمیر و نصب این قطعه کمک بگیرید.
بیشتر بخوانید: آموزش باد زدن منبع انبساط پکیج
شیر کنترل پکیج چه اجزایی را داراست؟
مهم ترین اجزایی که در ساختار این قطعه قرار دارند به شرح زیرند:
- مهره و واشر : در ساختار این شیر مهره ای 2.5 اینچی دیده می شود که ورودی گاز می باشد. همچنین مهره دیگری هم به عنوان خروجی دیده می شود که آن هم از نوع 2.5 است. این مهره ها سبزرنگ بوده و برای بستن آن ها از واشر هایی که مخصوص گازبندی می باشند، استفاده می شود. حتی الامکان از واشر های پلاستیکی در این قسمت استفاده نکنید.
- بویین : همانطور که در قسمت های قبلی گفتیم، این شیر دارای یک بویین است که با برق 220 ولت کارکرده و این برق از طریق کابلی دارای فیش به بویین می رسد.
- شیر ماژوله گاز : برای این قسمت از برق 24 ولتی استفاده شده که برای تنظیم شعله کوتاه و بلند مورد استفاده قرار می گیرد. امکان کوتاه کردن شعله با کشیدن یکی از سیم های ماژوله فراهم می شود.
- لوله : روی بدنه شیر شاهد یک لوله هستیم که به کمک شل کردن پیچ داخلی آن، امکان اندازه گیری فشار گاز فراهم می شود.