از راه های متداول و مقرون به صرفه برای تامین گرمای ساختمان های مختلف و البته تامین آب گرم مصرفی، استفاده از پکیج است. این دستگاه به طور طبیعی از سوخت گازی استفاده می کند. به همین دلیل باید محتوای حاصل از احتراق گاز طبیعی را به بیرون هدایت کند. اینجاست که اهمیت دودکش پکیج و کار آن مشخص می شود.
دودکش از اجزای مهم و حساس پکیج بوده که باید برای نصب آن نهایت دقت را به خرج داده و این کار را به شکلی کاملا اصولی انجام داد. از انتخاب کلاهک دود پکیج به صورت درست تا تعیین ارتفاع دودکش پکیج از کف، همه و همه مواردی هستند که در این فرایند به آن ها توجه کنید. آیا به دنبال نصب هرچه بهتر دودکش برای پکیج خود هستید؟ این مطلب، راهنمایی جامع برای شماست.
نیاز به تعمیر سریع پکیج دارید؟ با 1662 تماس بگیرید
دودکش پکیج و انواع آن
حقیقتا می توان دودکش ها را به شکل های مختلف در دسته بندی های مختلف قرار داد. مهم ترین ملاک های دسته بندی انواع دودکش پکیج عبارتند از نوع سوخت، نوع پکیج، نوع فن و … . هریک از این موارد را در ادامه خدمت شما توضیح می دهیم.
انواع دودکش براساس نوع سیستم پکیج
همانطور که می دانید پکیج ها به دو دسته زمینی و دیواری تقسیم بندی می شوند. مدل های دیواری مستقیما روی دیوار نصب شده و به کمک دیوار، دودکش آن ها به بیرون راه پیدا می کند. مدل های زمینی هم در زیرزمین و یا اتاق فنی قار داشته و از طریق سقف یا دیوار، دودکش آن ها به بیرون هدایت می شود.
بیشتر بخوانید: علت گرم نشدن آب پکیج
انواع دودکش پکیج براساس نوع سوخت
براساس نوع سوخت هم می توان پکیج ها را به دو دسته پکیج های گازی و مایع تقسیم بندی کرد. مدل های گازی از گاز طبیعی و یا گاز مایع برای سوخت خود استفاده کرده و دودکش آن ها هم باید از نوع استیل ضدزنگ باشد. اما مدل های مایع، از سوخت مایع مانند گازوئیل و یا روغن به عنوان سوخت استفاده می کنند. به همین دلیل برای دودکش آن ها نیز از فولاد گالوانیزه باید استفاده کرد.
انواع دودکش پکیج براساس نوع فن
از این نظر می توان پکیج ها را به دسته بندی های فن دار و بدون فن تقسیم بندی کرد. پکیج های فن دار از یک فن برخوردار بوده که دود را به دودکش فشار داده و سبب می شوند که دود به سرعت و به شکل یکنواخت به بیرون هدایت شود. اما مدل های بدون فن، برای هدایت دود به دودکش، از اختلاف فشار و دما بین دود و هوای محیط استفاده می کند. در این دسته از پکیج ها دود به شکل طبیعی رو به بالا رفته و از دودکش بیرون می رود.
انواع دودکش وابسته به نوع جداره
براساس نوع جداره هم دودکش پکیج ها را می توان به دو دسته تقسیم بندی کرد. دودکش ها براین اساس به دو دسته تک جداره و دو جداره تقسیم می شوند. مدل های تک جداره از یک لوله برخوردار بوده که دود را از داخل پکیج به دودکش می فرستد.
این محصول برای مدل های زمینی پکیج مناسب است. اما مدل های دوجداره دارای دو لوله هستند که یکی برای ورود هوای تازه و دیگری برای خروج دود کاربرد دارد. این لوله ها برای پکیج های دیواری مناسب هستند.
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: علت سرد و گرم شدن آب پکیج
مهم ترین اصول نصب دودکش پکیج
یکی از مهم ترین مراحلی که برای نصب دودکش باید به درستی طی کرد، نصب لوله دودکش است. برای این کار باید مطابق با استاندارد ها و اصول رفتار کرد. درصورتی که دودکش را به درستی نصب نکنید، مشکلاتی مانند نشت گاز خطرناک مونواکسید کربن، افت کارایی دستگاه و البته افزایش مصرف سوخت بروز می کنند. به همین دلیل باید اصول زیر را هنگام نصب دودکش پکیج عملی کنید:
- دودکش دستگاه را متناسب با نوع دستگاه انتخاب کنید. به طوری که دودکش، با نوع پکیج، سوخت، فن، جداره و … آن سازگاری داشته باشد. همچنین به سازگاری جنس و قطر دودکش هم باید توجه شود.
- فاصله ایمنی بین دودکش و سایر اجسام باید رعایت شود. دودکش را نباید در نزدیکی مواد قابل اشتعال; از جمله سیم های برق، لوله های آب و گاز و … قرار بدهید. همچنین این ساختار درمعرض عواملی مانند باران، برف، آفتاب و … نباید قرار بگیرد.
- زاویه مناسب را برای دودکش انتخاب کنید. نباید دوکش را بیش از حد مجاز خم کنید و همچنین نباید زاویه خم دودکش، بیش از 90 درجه باشد. از سوی دیگر، تعداد خم دودکش ها از دو عدد بیشتر نباید باشد.
- مورد بعدی انتخاب ارتفاع مناسب برای دودکش است. نباید دودکش را در ارتفاعی کمتر از حدمجاز تنظیم کنید. باید حداقل از سطح سقف یا دیوار فاصله ای 50 سانتی متری داشته باشد. این امر خروج دود به فضای باز را راحت کرده و مانع از بازگشت دود به داخل محیط می شود.
بیشتر بخوانید: علت روشن خاموش شدن پکیج
مهم ترین اشتباهات در مسیر نصب لوله دودکش پکیج
گاها دیده می شود که متاسفانه افراد اشتباهاتی را در فرایند نصب لوله دودکش مرتکب می شوند. این امر عواقب خطرناکی را داشته و مهم ترین اشتباهات در این باره به شرح زیرند:
- بکارگیری دودکش هایی غیراستاندارد یا معیوب یکی از این اشتباهات است. این افراد به منظور جلوگیری از هزینه های زیاد، از دودکش هایی استفاده می کنند که قطری نامناسب داشته و یا طول بیش از حد دارند. همچنین ممکن است جنس این دودکش ها ضعیف باشد. در این صورت، کارایی پکیج افت کرده و مصرف سوخت افزایش می یابد.
- نصب دودکش در محل هایی نادرست، اشتباه رایج دیگری در این باره است. گاها افراد ممکن است این ساختار را در محل هایی نصب کنند که سبب ایجاد مشکلات مختلفی مانند انسداد دودکش، بازگشت دود به محیط و یا تاثیر منفی روی زیبایی ساختمان می شود. برای نمونه نباید دودکش ها را در نزدیکی پنجره ها، دریچه های تهویه، بالکن، تراس ها و … نصب کرد.
- عدم توجه به اصول ایمنی نصب دودکش هم مورد قابل ذکر دیگری است. گاها دیده می شود که افراد برای نصب دودکش پکیج از ابزار و تجهیزات نامناسبی استفده می کنند. این مورد حوادثی مانند سقوط دودکش پکیج، شکستگی آن و حتی انفجار و آتش سوزی را ممکن است باعث شود.