تعمیر گوشت کوب برقی به دلیل نسبتا جدیدتر بودن این وسیله و ساختاری که دارد ، به مهارت بالایی نیاز دارد و قطعا هر کسی قادر به تعمیر این دستگاه نیست. از طرفی به دلیل خطرات استفاده از این دستگاه و رعایت اصول ایمنی نیز به هیچ عنوان نباید خود کاربران اقدام به باز کردن و تعمیر کردن گوشت کوب برقی معیوب کنند. این کار باید در یک مرکز تعمیرات تخصصی معتبر و توسط کارشناسانی که به این دستگاه ها تسلط دارند انجام شود. در مرکز سخت افزار ایران، به عنوان یک مرکز تعمیرات تخصصی معتبر، انواع خدمات مرتبط با تعمیر این دستگاه ها توسط تعمیرکاران مجرب انجام می شود. اما اگر می خواهید ببینید که تعمیر گوشت کوب برقی شامل چه مواردی می شود و چه مشکلاتی معمولا در این دستگاه ها دردسر ساز می شوند، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
هزینه تعمیر گوشت کوب برقی
در پایان به صورت مختصر در خصوص بحث هزینه تعمیر کردن گوشت کوب برقی باید بگوییم که هزینه های دریافتی برای تعمیر این دستگاه، بستگی به این دارد که گوشت کوب برقی مورد نظر از چه برندی است، چه ساختاری دارد، هزینه قطعات آن چقدر است، میزان دسترسی به قطعات چقدر است، نوع مشکل دستگاه چیست و چه بخش هایی باید در گوشت کوب برقی تعمیر یا تعویض شوند. در نتیجه برآورد هزینه تعمیر گوشت کوب برقی به عوامل مختلفی بستگی دارد.
خدمات تعمیر گوشت کوب برقی
در درجه اول بعد از ارجاع گوشت کوب برقی به مرکز تعمیراتی، این دستگاه کوچک به دلیل ساختار و جزئیات ریز و ظریفی که دارد، باید به دقت بررسی و عیب یابی شود. عیب یابی تخصصی بخش مهمی از فرایند تعمیر کردن گوشت کوب برقی را تشکیل می دهد. در ادامه باید با توجه به مشکلاتی که در دستگاه به وجود آمده، تک تک بخش های دستگاه را بررسی و در صورت نیاز تعمیر کرد. تعمیر و تعویض کابل و دو شاخه دستگاه، تعویض و تعمیر سیم رابط گوشت کوب برقی، تعمیر و تعویض قطعات الکترونیکی، تعمیر موتور، تعمیر و تعویض المنت ها و مدارهای الکترونیکی و تعمیر و تعویض دکمه های دستگاه از مهم ترین خدماتی هستند. که برای تعمیر کردن گوشت کوب برقی ارائه می شوند.
بررسی کابل و دو شاخه و تعمیر و تعویض آنها
اولین چیزی که در صورت خرابی گوشت کوب برقی و نیاز به تعمیر آن بررسی می شود، کابل و دو شاخه دستگاه مورد نظر است. در صورت خرابی، زدگی یا پارگی کابل یا وجود آثار سوختگی در دو شاخه دستگاه به احتمال بسیار زیاد مشکل گوشت کوب برقی به این بخش مربوط می شود. در نتیجه برای تعمیر گوشت کوب برقی باید کابل یا دو شاخه یا هر دو تعویض شوند.
بررسی صدای گوشت کوب برقی و تعویض قطعات
در بخش دیگر تعمیر گوشت کوب برقی به این مورد توجه می شود که آیا صداهایی که از دستگاه شنیده می شوند طبیعی هستند یا خیر. اگر صدای غرش یا صدای بالای غیر معمولی از دستگاه شنیده شود، باید گوشت کوب برقی برای بررسی های بیشتر باز شده و قطعات داخلی آن مانند موتور و … بررسی شوند. در صورت نیاز به تعویض برخی قطعات برای تعمیر کردن گوشت کوب برقی باید آنها را تعویض کرد. در این مرحله ممکن است به تعمیر و تعویض تیغه ها یا تعمیر موتور نیاز باشد.
رایج ترین مشکلات گوشت کوب برقی
در کنار خدمات رایج تعمیر گوشت کوب برقی باید با انواع مشکلاتی که در این دستگاه ها مشاهده می شود نیز آشنا بود. از رایج ترین این موارد می توان به روشن نشدن دستگاه اشاره کرد. بسیاری از کاربران در حالی دستگاه خود را برای تعمیر می آورند که گوشت کوب برقی مورد نظر به هیچ عنوان روشن نمی شود. گاهی نیز دستگاه روشن می شود اما بلا فاصله بعد از روشن شدن یا مدتی بعد از آن در حین کار کردن خاموش می شود. مشکل رایج دیگر این دستگاه ها نیز شنیده شدن صداهای غیر معمول از آن است. درست است که خود گوشت کوب برقی در زمان کار صدا دارد، اما منظور از این صدا دادن، صداهایی غیر معمول و غرش مانند است که می تواند آزار دهنده باشد. لرزش زیاد دستگاه در زمان کار یا شنیده شدن بوی سوختگی از دستگاه، داغ شدن بیش از حد گوشت کوب برقی، کند شدن تیغه ها و در نتیجه کند شدن گوشت کوب برقی و … از دیگر مشکلات رایج این دستگاه هستند. در مواردی نیز کابل یا سیم گوشت کوب برقی خراب یا پاره می شود. دکمه های روی دستگاه نیز مورد رایج دیگری است که در صورت خرابی آن باید به فکر تعمیر کردن گوشت کوب برقی مورد نظر بود.
روشن نشدن گوشت کوب برقی
دلایل مختلفی می تواند موجب روشن نشدن دستگاه شود و تعمیر گوشت کوب برقی مورد نظر نیز قطعا باید بر اساس مشکل دستگاه انجام شود. در برخی مواقع مشکل مربوط به موتور می شود. در صورت خرابی موتور یا سوختن آن قطعا دستگاه روشن نمی شود. سایر قطعات الکترونیکی نیز در صورت خرابی یا سوختن می توانند عامل روشن نشدن دستگاه باشند. قطعاتی مانند برد دستگاه یا دکمه پاور از مهم ترین آنهاست. برد چه در اثر ضربه خراب شده باشد چه سوخته باشد، می تواند موجب روشن نشدن گوشت کوب برقی مورد نظر شود. خرابی کابل برق یا دو شاخه نیز می تواند دلیل روشن نشدن دستگاه مورد نظر باشد. به هر حال برای تعمیر کردن گوشت کوب برقی ابتدا باید دلیل بروز مشکل تشخیص داده شود و در ادامه تعمیر یا تعویض قطعات معیوب انجام شود.
کند شدن گوشت کوب برقی
مهم ترین عامل در کندی دستگاه، کند شدن یا خرابی تیغه هاست. گوشت کوب برقی برای کارکرد خود به تیغه هایی سریع و تیز نیاز دارد. خرابی تیغه ها، شکستن آنها یا کند شدن شان می تواند روی عملکرد دستگاه تاثیر بگذارد. از این رو برای رفع مشکل و تعمیر گوشت کوب برقی باید تیغه ها را ترمیم کرد. تیز کردن تیغه ها یا تعویض آنها می تواند مشکل کندی دستگاه را برطرف کند. گاهی نیز ممکن است مشکل از موتور یا سایر قطعات دستگاه باشد و به تعمیرات تخصصی تری در این زمینه نیاز باشد. لازم به ذکر است که گاهی کندی دستگاه تنها به این دلیل است که غذاهایی که از گوشت کوب برای له کردن یا پوره کردن آنها استفاده می شود بسیار سفت یا بیش از حد چسبنده بوده و در نتیجه دستگاه نمی تواند به راحتی بچرخد. بنابراین باید به این مورد نیز توجه کرد.
نچرخیدن و کار نکردن گوشت کوب برقی
یکی دیگر از مشکلات رایج گوشت کوب برقی، نچرخیدن این دستگاه است. در واقع در این حالت دستگاه روشن می شود اما نمی چرخد و نمی تواند عملکرد خوبی داشته باشد. در این صورت نیز باید دستگاه به صورت تخصصی عیب یابی شود؛ چرا که خرابی قطعات مختلفی می تواند عامل نچرخیدن گوشت کوب برقی باشد. در مواردی خرابی موتور از جمله نیم سوز شدن یا ضعیف شدن آن دلیل این مشکل است. گاهی نیز کوپل های دستگاه آسیب دیده اند و باید تعمیر یا تعویض شوند. بررسی برد دستگاه، بررسی گیربکس و تیغه های گوشت کوب برقی و بررسی سایر قطعات الکترونیکی باید برای تعمیر گوشت کوب برقی مورد نظر لحاظ شوند تا در صورت نیاز هر یک از این قطعات تعمیر یا تعویض شوند.
چطور می توان از خرابی گوشت کوب برقی جلوگیری کرد؟
ممکن است همیشه تعمیر کردن گوشت کوب برقی امکان پذیر نباشد و در صورت خرابی دستگاه کلا امکان استفاده از آن وجود نداشته باشد. این مورد به آسیب وارد شده به گوشت کوب برقی بستگی دارد. به این ترتیب بهترین کار پیشگیری از خرابی این دستگاه است. اما چطور می توان از گوشت کوب برقی مراقبت کرد؟ راهکارهای زیر می توانند تا حدود زیادی مانع خرابی این دستگاه ها شده و عمر مفید آنها را بیشتر کنند:
- از پریزهای سالم برای کار با دستگاه استفاده کرده و مراقب سلامت سیم و کابل های دستگاه باشید.
- تا جای ممکن از محافظ برق در زمان کار با دستگاه استفاده کنید تا نوسانات برقی موجب خرابی دستگاه نشوند.
- دستگاه را در نزدیکی حرارت قرار ندهید.
- اجازه ندهید دستگاه بیش از حد داغ شود و حتما بین کار به آن استراحت دهید.
- از گوشت کوب برقی برای پوره کردن مواد غذایی که بیش از حد سفت و چسبناکند استفاده نکنید.
- از وارد شدن ضربه یا زمین خوردن دستگاه جلوگیری کنید.
- از ورود آب به درون گوشت کوب برقی ( بخش موتور و سایر قطعات الکترونیکی آن ) جلوگیری کنید.
- حتما دستگاه را بعد از استفاده خوب شسته و از همه مهم تر خوب خشک کنید و آن را در جایی امن قرار دهید.