اشتراک گذاری

علت یکسره کار کردن کولر گازی و نحوه رفع این مشکل

یکسره کار کردن کولر گازی از جمله مشکلات رایج این دستگاه ها است. در این مواقع، کولر گازی خاموش نشده و دائم در حال کار کردن می باشد. بروز این مشکل، موجب افزایش مصرف برق و فرسودگی زودهنگام کولر می شود. مداوم کار کردن کولر گازی، به علت اختلالاتی نظیر نقص در عملکرد ترموستات، برد الکترونیکی، سنسورها یا حتی کمبود گاز مبرد است. در این مقاله، دلایل بروز این مشکل و روش های رفع آن را بررسی می کنیم.

علت یکسره کار کردن کولر گازی

دلایل یکسره کار کردن کولر گازی

در این بخش، دلایل دائم کار کردن کولر گازی را ذکر می کنیم که شامل موارد زیر می شوند.

  • اختلال در عملکرد ترموستات
  • کاهش یا نشتی گاز مبرد
  • گرفتگی یا آلودگی فیلترهای هوا
  • ایراد در برد کنترل اصلی دستگاه
  • تنظیم نامناسب دمای ترموستات
  • ناهماهنگی ظرفیت کولر با متراژ فضا
  • خرابی یا اختلال در سنسور دمای داخلی
  • ورود مداوم هوای گرم از درها یا پنجره‌های باز
  • نقص در عملکرد فن یا موتور کمپرسور
  • دمای بالای محیط یا قرار گرفتن دستگاه در معرض نور مستقیم خورشید

در ادامه، هر یک از این موارد را بیان می کنیم.

خرابی ترموستات، از علل کار کردن مداوم کولر گازی

یکی از دلایل اصلی یکسره کار کردن کولر گازی، معیوب شدن ترموستات دستگاه است. این قطعه در کولرگازی، وظیفه اندازه‌گیری دمای محیط را  بر عهده دارد. در واقع، روشن و خاموش شدن کمپرسور را ترموستات تعیین می کند. وقتی این قطعه دچار اختلال شود، دمای واقعی فضا تشخیص داده نمی شود. این امر، موجب آف نکردن کولرگازی و یکسره کار کردن آن می شود.

کمبود گاز مبرد

مورد مهم دیگری که سبب مدام کار کردن کولر گازی می شود، کاهش یا نشتی گاز مبرد دستگاه است. گاز مبرد نقش بسیار مهمی در فرآیند خنک‌ سازی کولر گازی دارد. از این رو کمبود یا نشتی آن، راندمان سرمایشی کولر را کاهش می دهد. در این حالت، کولر گازی برای رسیدن به دمای تنظیم ‌شده، بی وقفه کار می کند. در صورت بروز این مشکل، باید علت نشتی و کم شدن گاز فورا بررسی و رفع گردیده و همچنین برای شارژ گاز کولر گازی اقدام شود.

علت مداوم کار کردن کولر گازی

یکسره کار کردن کولر گازی به علت گرفتگی فیلترهای هوا

گرفتگی یا آلودگی فیلترهای هوا نیز از دیگر مواردی است که می تواند منجر به روشن بودن دائمی کولر گازی شود. وقتی فیلترها به دلیل آلودگی و گرد و غبار مسدود شوند، هوای خنک به‌ خوبی در محیط پخش نمی ‌شود. در نتیجه، کولر گازی نمی ‌تواند به دمای تنظیم‌ شده برسد. همین امر موجب شده که دستگاه به کار خود ادامه داده تا فضای اتاق را خنک کند. در این مواقع، کولر به طور مداوم کار کرده که فشار زیادی را به کمپرسور متحمل می کند که در درازمدت باعث خرابی آن می شود. برای جلوگیری از این مشکل، لازم است تا فیلترهای هوا را به ‌طور منظم (هر ماه یا دو ماه یک ‌بار) تمیز کرد.

معیوب شدن برد کنترل و مداوم کار کردن کولر گازی

علت مهم دیگری که در روشن ماندن مداوم کولر گازی موثر است، خرابی برد الکترونیکی کنترل دستگاه است. این قطعه نقش مدیریت عملکردهای مختلف کولر، از جمله زمان ‌بندی خاموش و روشن شدن کمپرسور و فن را بر عهده دارد. با خرابی این برد، فرمان قطع فعالیت دستگاه به‌ درستی صادر نمی شود. این مسئله باعث کارکرد مداوم کولر می شود. نوسانات برق، استهلاک قطعات داخلی برد یا نفوذ رطوبت، از دلایل بروز این خرابی هستند. برای رفع این مشکل، نیاز به بررسی برد و تعمیر یا تعویض آن می باشد تا ایراد یکسره کار کردن کولر گازی برطرف شود.

تنظیم نامناسب دمای ترموستات

تنظیم نادرست دمای ترموستات هم می‌تواند باعث دائم کار کردن کولر گازی شود. اگر دمایی که برای ترموستات انتخاب می ‌شود بیش از حد پایین باشد، دستگاه بدون توقف کار کرده تا به آن دما برسد. این موضوع علاوه بر افزایش مصرف انرژی، موجب فرسایش زودتر قطعات داخلی کولر می ‌شود. برای جلوگیری از این مشکل، دمای کولر را روی عددی متعادل که معمولا بین 24 تا 26 درجه سانتی‌گراد است، تنظیم نمایید.  

رفع مشکل دائم کار کردن کولر گازی

ناهماهنگی ظرفیت کولر با متراژ فضا

وقتی که متراژ فضا متناسب با ظرفیت کولر نباشد، دستگاه به ‌صورت مداوم کار کرده تا فضا به دمای مطلوب برسد. این ناهماهنگی زمانی رخ می ‌دهد که از کولری با ظرفیت پایین برای فضای بزرگ استفاده شود. برای جلوگیری از این مشکل و خرابی دستگاه، هنگام خرید کولر گازی، به ظرفیت آن توجه کرده و آن را بر اساس متراژ محیط انتخاب کنید.

یکسره کار کردن کولر گازی به علت مختل شدن سنسور دمای داخلی

دلیل دیگری که موجب خاموش نشدن کولر گازی و دائم کار کردن آن می شود، خرابی سنسور دمای داخلی آن است. این سنسور دمای محیط را اندازه‌ گرفته و اطلاعات آن را به برد اصلی ارسال می کند. بر اساس این اطلاعات، کولر روشن یا خاموش می شود. در صورت خراب شدن سنسور دمای داخلی، دمای واقعی محیط تشخیص داده نمی شود. این امر سبب کار کردن مداوم کولر گازی می شود. در نتیجه، دستگاه بی‌وقفه به کار خود ادامه می‌دهد. برای رفع این مشکل، باید سنسور بررسی شده و در صورت نیاز تعویض گردد.

باز بودن در و پنجره ها

ورود مداوم هوای گرم از در و پنجره‌ های باز هم موجب یکسره کار کردن کولر گازی می شود. باز بودن مداوم در و پنجره‌ ها یا عایق ‌بندی نامناسب آن ها، هوای گرم بیرون را به‌ صورت مداوم وارد محیط می‌ کند. این جریان دائمی هوای گرم باعث شده که دمای داخلی اتاق به ‌طور پیوسته افزایش یابد. در این مواقع، کولر نمی تواند به دمای تنظیم ‌شده برسد و به طور مداوم کار می کند. این وضعیت علاوه بر افزایش مصرف برق، موجب کاهش کارایی و فرسودگی زودتر قطعات کولر نیز خواهد شد. برای جلوگیری از این مشکل، در زمان روشن بودن کولر، از بسته بودن کامل در و پنجره‌ ها و وجود عایق‌ بندی مناسب مطمئن شوید.

علت آف نشدن کولر گازی

نقص در عملکرد فن یا موتور کمپرسور

از دیگر مواردی که منجر به مداوم کار کردن کولر گازی می شوند، می توان به معیوب شدن فن یا موتور کمپرسور دستگاه اشاره کرد. خرابی فن یا کمپرسور می‌تواند عملکرد طبیعی سیکل سرمایش را مختل کند. درست پخش نشدن هوای خنک توسط فن و عدم فشرده‌ سازی گاز مبرد به وسیله کمپرسور، دلایل یکسره کار کردن کولر گازی هستند. در چنین مواردی، دستگاه باید توسط یک تکنسین تعمیر کولر گازی بررسی شود.

قرارگیری کولر در معرض گرمای شدید

دمای بالای محیط یا قرار گرفتن دستگاه در معرض نور مستقیم خورشید هم عامل دیگری برای آف نشدن کولر گازی و کار کردن دائم آن است. زمانی که کولر گازی در محیطی با دمای بسیار بالا قرار داشته یا در معرض تابش مستقیم نور خورشید باشد، خنک‌ کردن فضا برای دستگاه سخت می ‌شود. در چنین شرایطی، کولر تلاش کرده تا به دمای مطلوب برسد اما به‌ دلیل گرمای محیط یا گرم شدن بدنه دستگاه، موفق نمی‌ شود. نتیجه این وضعیت، یکسره کار کردن کولر گازی و فشار مضاعف به سیستم آن و افزایش مصرف برق است. لذا بهتر است کولر در جایی نصب شود که در معرض آفتاب مستقیم نباشد یا از سایه‌ بان و پرده مناسب استفاده شود.

Rate this post

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.